Vyhral štvrtý raz za sebou. Slovan vyhnal Laca a zdolal Astanu

V bráne Barysu Astana nastúpil od začiatku Ján Laco. Po prvej tretine ho však tréner Andrej Nazarov stiahol.
V bráne Barysu Astana nastúpil od začiatku Ján Laco. Po prvej tretine ho však tréner Andrej Nazarov stiahol. (Autor: TASR)
Sportnet|21. okt 2015 o 18:45

Štyri zápasy, štyri víťazstvá a jedenásť získaných bodov. Hokejisti Slovana Bratislava sú vo forme. V stredu zdolali aj Barys Astana.

KHL - streda:

HC Slovan Bratislava - Barys Astana 5:3 (3:1, 0:2, 2:0)

Góly: 9. A. Šťastný (Tičar, Jeglič), 14. L. Nagy (Surový), 19. V. Nedorost (L. Kašpar, Luža), 46. Surový, 60. Barker - 17. Dawes (Dallman, Lundin), 35. Bochenski (Lundin), 40. Boyd (Bochenski, Dallman)

Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gamalej, Naumov - Raming, Šichanov (všetci Rus.), 7862 divákov

Slovan: Garnett - Sersen, Barker, Mihálik, Švarný, Starosta, J. Valach, Luža - L. Kašpar, V. Nedorost, Paré - L. Nagy, T. Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Lušňák, Viedenský, Skalický

Barys: J. Laco (21. Ivanov) - Dallman, Lundin, Savčenko, Semionov, Ellerby, Litvinenko, Triasunov - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, St. Pierre, Žailauov - Puškariov, Kajgorodov, Romanov - Jevdokimov, Poliščuk, Grenc

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava v stredu večer dosiahli v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) už štvrtý triumf za sebou. Pred vlastnými fanúšikmi zdolali Barys Astana 5:3.

Prvýkrát po dvojtýždňovej pauze za Slovan chytal Michael Garnett. A debut v bratislavskom drese absolvoval kanadský útočník Francis Paré.

Bratislavčania gólmi Andreja Šťastného a Ladislava Nagya viedli už 2:0. Za Barys potom skorigoval v presilovke Dawes, ale Václav Nedorost vrátil domácim dvojgólové vedenie.

V druhej časti hostia vyrovnali. Bochenski skóroval v početnej výhode a na 3:3 upravil Boyd. Štvrtý presný zásah domácich strelil kapitán Surový. A bol to víťazný gól. Bodku za duelom dal zásah Barkera jedenásť sekúnd pred koncom do prázdnej bránky.

Slovan má z 24 tohtosezónnych stretnutí v KHL na svojom konte 34 bodov. A v tabuľke Západnej konferencie mu patrí deviate miesto.

Najbližšie sa predstaví v piatok 23. októbra o 19.00 h na domácom ľade proti Avangardu Omsk.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Opäť to bol výborný zápas. Narazili sme na skvelého súpera, hral sa výborný hokej. Prvú tretinu sme odohrali takticky, dobre sme prečítali súpera, i keď si dokázal vytvoriť šance. My sme si na svoje príležitosti počkali a dávali z nich góly. Od druhej časti sme upustili od našej hry, čo súper využil a vyrovnal. V tretej tretine sme sa vrátili k výkonu z úvodného dejstva - k disciplinovanej hre stredného pásma. To nám pomohlo a zaslúžene sme získali tri body."

Andrej Nazarov, tréner Barysu: "V prvom rade chcem zablahoželať trénerovi Říhovi a Slovanu k víťazstvu. Vytvorili sme si veľmi veľa šancí, ale nepodarilo sa nám ich všetky zrealizovať. Zápas sa mi páčil, škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať."

Ladislav Nagy, útočník Slovana: "Pri mojom góle som sa len snažil trafiť bránku. Som rád, že to tam prešlo. Jano Laco bol možno trochu viac nervózny. Bolo dobré, že sme viedli. Síce sme poľavili a súper vyrovnal, ale posledná tretina bola naša a rozhodli sme.“

Tomáš Surový, útočník Slovana: "Astana síce vyrovnala zlepšeným výkonom, no my sme sa vrátili k našej hre a zaslúžene sme zvíťazili. Bol to ťažký duel proti náročnému súperovi. Tešia ma tri body pre mužstvo, potrebujeme ich ešte dosť.“

Online prenos

60. min - Je rozhodnuté! Hostia vyskúšali power-play, ale Cam Barker do odkrytej brány upravuje na 5:3. Slovan vyhráva štvrtý zápas za sebou.

53. min - Slovan smeruje za štvrtým víťazstvom za sebou. Vedie však iba 4:3 a stále nič nemá vyhrané. V doterajšom priebehu má miernu streleckú prevahu: 34-31.

46. min - Teraz sa hráči Astany dopustili obrovskej chyby, puk získal pred ich bránou Tomáš Surový. Zareagoval s chladnou hlavou, kľučkou do ľavej strany si položil Ivanova a dostáva domácich do vedenia.

surovy.gif

45. min - Ako sme už spomínali, Astanu dnes vedie nový tréner. A nového muža na lavičke má aj Slovan. Do realizačného tímu pribudol ako asistent Miloša Říha bývalý obranca Rudolf Jendek.

jendek_res.jpg

Rudolf Jendek je novým asistentom Miloša Říhu. FOTO - TASR.

Slovan je zatiaľ v tretej tretine aktívnejší, ale Ivanov, ktorý po prvej tretine nahradil Laca, úspešne zasahuje.

41. min - Tretia tretina sa začala.

II. tretina

40. min - A Slovan absolútne nezvláda záver tretiny a je vyrovnané. Hostia sa dostali do tlaku, na modrej čiare vystrelil Dallman, Garnett jeho pokus iba vyrazil a Boyd tridsaťpäť sekúnd pred sirénou skóruje.

35. min - Slovan je dnes nedisciplinovaný a na to dopláca. Už druhýkrát v tomto stretnutí inkasuje v početnej nevýhode. Trajektóriu strely Bochenského zmenil ešte Barker a puk končí za chrbtom Garnetta.

31. min - Na lavičke Barysu Astana po prvýkrát od návratu stojí Andrej Nazarov. K tímu sa pripojil iba dnes. Ako sme spomínali, pred pár dňami skončil v SKA Petrohrad.

nazarovandrej_res.jpg

Andrej Nazarov sa iba dnes pripojil k tímu. FOTO - TASR.

Teraz sleduje svojich zverencov počas presilovej hry. Sú v útočnom pásme, tlačia, ale skvelý Garnett drží Slovan stále v dvojgólovom vedení.

26. min - Slovan je v druhej tretine zatiaľ podstatne aktívnejší. Na Laca vyslal už sedem striel, kým súper na Garnetta iba dve. Paré ani Surový sa však nepresadili.

21. min - Druhá tretina sa začala.

I. tretina

20. min - Prvá tretina sa skončila.

19. min - Slovan sa však nezlomil a pomerne rýchlo odpovedá a opäť vedie o dva góly. Kašpar parádne nahodil puk na hokejku Nedorosta, ktorý z prvej prestrelil Laca. Dôležitý zásah pred koncom prvej tretiny.

nedorost.gif

17. min - Lenže Slovan sa dostal do početnej nevýhody, hostia rozohrali v útočnom pásme skvelú akciu, na konci ktorej bol Dawes. Zblízka už nemal problém poslať puk za Garnetta.

14. min - A je to 2:0! Slovan potvrdzuje, že má výbornú formu. K puku sa dostal Ladislav Nagy, pripravil si ho na strelu a prekonal Laca.

10. min - Parádna spolupráca dvojice Slovanistov. Rok Tičar zaviezol puk do útočného pásma, presnou kolmicou ho naservíroval Šťastnému, ktorý prestrelil Jána Laca.

stastny.gif

6. min - Slovan má prvú veľkú šancu. Dostal sa do nej Rok Tičar, ku ktorému sa aj s trochou šťastia odrazil nastrelený puk od modrej čiary. Bez prípravy ale nenamieril presne.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - Barys Astana bude viesť v Bratislave nový tréner. Do tímu sa vrátil búrlivák Andrej Nazarov. Iba pred pár dňami ho odvolali z pozície kouča v SKA Petrohrad.

Práve na lavičke kazašského mužstva sa preslávil svojimi výstupmi.

V kádri Barysu figuruje aj slovenský reprezentačný brankár Ján Laco. V tejto sezóne zasiahol do devätnástich duelov. Radoval sa zo šiestich triumfov, prehral desaťkrát. Tri razy neuspel v samostatných nájazdoch.

Celkovo má priemer 2,55 inkasovaného gólu na zápas a 91,7-percentnú úspešnosť zásahov.

Pred zápasom - Významný podiel na zlepšených výkonoch Slovana Bratislava má kanadský brankár Barry Brust. Odchytal všetky tri posledné stretnutia. Z toho v dvoch si udržal čisté konto.

brust2_res.jpg

Po dvoch čistých kontách Barryho Brusta prekonali hokejisti Jekaterinburgu. Na snímke s kanadským brankárom koliduje hráč Avtomobilistu Petr Koukal. FOTO - SITA/AP.

Nepriestrelnosť Barryho Brusta sa skončila až v 29. minúte pondelňajšieho súboja. Celkovo Kanaďan neinkasoval viac ako tri hodiny. Jeho úspešná séria sa zastavila na hodnote 182 minút.

Pred zápasom - Naposledy sa Slovan tešil z víťazstva v pondelok. S Avtomobilistom Jekaterinburg však oň musel tuho bojovať. Napokon uspel po samostatných nájazdoch.

Predtým nedal pred vlastnými fanúšikmi žiadnu šancu Jugre Chanty-Mansijsk. Deklasoval ju 6:0. Svoju sériu odštartoval ešte v poslednom zápase zahraničného tripu, kde mu v Kazani stačil na zisk troch bodov jediný gól.

Pred zápasom - Opäť sa dostávajú do formy. Vyhrali predchádzajúce tri stretnutia. Z deviatich možných bodov vyťažili až osem.

V tabuľke Západnej konferencie sa hokejisti Slovana Bratislava posunuli na jedenáste miesto - iba o tri body za pozície, ktoré zaručujú účasť v play-off.

O ďalší úspech zabojujú v stredu na domácom ľade. Ich súperom bude kazašský tím Barys Astana v zostave so slovenským brankárom Jánom Lacom.

Zápas sa začína o 19. hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Vyhral štvrtý raz za sebou. Slovan vyhnal Laca a zdolal Astanu