Vyhadzoval puk a strelil gól. Hráč v NHL zahanbil brankára

(Autor: Twitter)
Andrej Kuzmány|20. feb 2016 o 07:00

Raz už gól z väčšej diaľky dostal - na konci januára takmer z polovice klziska. Teraz brankára Columbusu Joonasa Korpisala prekonal útočník Buffala David Legwand po vyhodení puku z vlastného obranného pásma.

BRATISLAVA. Jeho mužstvo hralo v oslabení. Keď získal puk vo vlastnom obrannom pásme, nevymýšľal. Otočil sa a vyhadzoval ho cez všetky čiary.

Útočník Buffala David Legwand ho však namieril presne na bránu. Gólman Columbusu Joonas Korpisalo zle odhadol jeho let. Tesne pred ním puk na ľade skočil a popri jeho lapačke prešiel do siete.

"Mal som neuveriteľné šťastie," citovala tridsaťpäťročného Legwanda oficiálna internetová stránka súťaže.

"Samozrejme, v takejto situácii nahadzujete puk na bránu. Nie je iná možnosť, čo v tej chvíli môžete urobiť. Prirodzene, existuje šanca, že puk skončí v sieti. Ale nikdy by som nečakal, že sa to naozaj stane."

Sabres napokon na ľade Blue Jackets triumfovali pohodlne 4:0. Brankár víťazného tímu Robin Lehner kryl všetkých tridsaťosem striel súpera. Korpisalo dostal štyri góly z 31 pokusov a v polovici tretej tretiny ho tréner vystriedal.

"Puk nejako zvláštne odskočil, čo ale nemení nič na tom, že nikdy nemal skončiť v sieti," vracal sa k inkriminovanému momentu Fín.

"Naozaj nechápem, čo sa stalo. Vôbec som nečakal, že sa puk takto odrazí."

Korpisalo už raz gól z väčšej diaľky dostal. A bolo to pomerne nedávno - 25. januára v domácom zápase Columbusu proti Montrealu.

Tesne po prechode cez červenú čiaru napriahol obranca Canadiens P. K. Subban a dvadsaťjedenročný Korpisalo nedokázal zareagovať.

Vtedy to Blue Jackets neublížilo. V dueli zvíťazili 5:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyhadzoval puk a strelil gól. Hráč v NHL zahanbil brankára