Vydarený tajbrejk kežmarských volejbalistiek

Dôležité víťazstvo. Kežmarčanky zvládli tajbrejk s COP Nitra.
Dôležité víťazstvo. Kežmarčanky zvládli tajbrejk s COP Nitra. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|6. dec 2012 o 00:00

Cenné víťazstvo zaknihovali volejbalistky KV MŠK Oktan Kežmarok v ostatnom kole, v ktorom na domácej palubovke zdolali COP Nitra.

Cenné víťazstvo zaknihovali volejbalistky KV MŠK Oktan Kežmarok v ostatnom kole, v ktorom na domácej palubovke zdolali COP Nitra po tuhom boji 3:2 na sety. V sobotu sa predstavia na ihrisku Žiaru nad Hronom, s ktorým na diaľku bojujú o postupovú priečku do play-off.

KEŽMAROK. Súboj s COP Nitra nezačali Kežmarčanky práve najlepšie. Po prehratom prvom sete sa ale zmobilizovali a nasledujúce dva získali vo svoj prospech. Húževnatý súper však nezložil zbrane a vynútil si rozhodujúci tajbrejk. Ten lepšie zvládli Kežmarčanky, vyhrali ho 15:9 a celý zápas 3:2 na sety.

„Každý tréner stále dúfa v čo najlepší výsledok. Nemôžeme ale chcieť, aby dievčatá po niekoľkých tréningoch začali vyhrávať všetko, čo sa dá. Treba ísť pekne postupne a byť vďační aj za tieto dva body,“ uviedla trénerka Kežmarku Blanka Špaková.

Priebeh duelu bol ako na hojdačke, každý chvíľku ťahal pílku.

„Trochu máme problém so  'streďáčkou ', ktorá je už na antibiotikách. Simona Mičianová sa dva týždne trápila so zvýšenými teplotami a zápalom priedušiek. Preto musela hrať na strede Katka Jakušová, čo sa ukazuje ako zatiaľ optimálna zostava, ktorá vyhrávala sety,“ poznamenala Špaková.

Búrlivá atmosféra

Najbližší zápas v Žiari nad Hronom bude dôležitý, nie však ešte rozhodujúci.

„Ešte je toho pred nami strašne veľa, čaká nás ešte trinásť zápasov. Veľa vecí sa ešte môže udiať. Do Žiaru pocestujeme s okliešteným kádrom, no pokúsime sa zabodovať. Čaká nás ťažký zápas aj vzhľadom k atmosfére, ktorá tam vládne. Určite bude veľmi búrlivá, na volejbal tam chodí veľa ľudí," povedala trénerka.

"Verím, že dievčatá urobia všetko pre to, aby sme si priniesli nejaké body. Povzbudením by pre nás mohol byť aj zvládnutý tajbrejk proti Nitre, ktorý sme mali v našej réžii. Hoci sme prehrali predchádzajúci set, dievčatá to nezlomilo,“ naznačila kežmarská trénerka.

Dva zápasy odohrali v kežmarskom drese najnovšie posily Monika Smák a Katarína Jakušová. „Zo začiatku sa dievčatá na ihrisku trochu hľadali, ale už je to lepšie. Myslím si, že sa to bude od zápasu k zápasu zlepšovať,“ dodala Špaková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vydarený tajbrejk kežmarských volejbalistiek