Východniarske finále sa začína dnes v Bardejove

(Autor: ilustračné - TASR)
Sportnet|6. mar 2014 o 00:00

V 1. hokejovej lige sa prebojovali do vyvrcholenia súťaže Bardejov, víťaz základnej časti a Michalovce.

V 1. hokejovej lige sa prebojovali do vyvrcholenia súťaže Bemaco HC 46 Bardejov, víťaz základnej časti a Dukla Michalovce. Finále sa teda zopakuje v rovnakom zložení ako v minulom roku. Vtedy, 8. marca 2013, sa z titulu v Michalovciach tešili už druhýkrát v rade Šarišania a v baráži o postup do extraligy prehrali s Martinom.

BARDEJOV. O tretí titul sa Bemaco HC 46 bude usilovať od úvodných dvoch zápasov na domácom ľade, ktoré odohrajú dnes a zajtra od 17.30 hod.

Séria sa prenesie na Zemplín, kde sa môže rozhodnúť 10. a 11. marca, no s výstrahou pre Duklu, ktorá má podmienečne zatvorený štadión na jeden zápas.

Rozhodnú osobností?

V oboch tímoch sú hráči, ktorí by mali byť ťahúňmi. Práve v produktivite sú bezkonkurenčnými lídrami 24-ročný Tomáš Hričina z Bemaca s 23 gólmi a 46 asistenciami.

Takisto 69 bodov získal aj o takmer 20 rokov starší Richard Šechný z Michaloviec, autor 29 gólov a 46 asistencií. 29 gólov nastrieľal aj Ladislav Ščurko z Bemaca.

Kormidelník Bardejova Ján Vodila prvá dva duely vníma aj v tom, v akom zložení nastúpia oba tímy.

„Aj keď kooperujeme s Košicami, čiastočne sme na nich odkázaní, nevieme, s akým mužstvom nastúpime. Navzájom sa poznáme zo základnej časti, osobne sa poznajú aj chlapci, herný prejav tímov nie je tajomstvom. No bude to o jednej veľkej disciplíne a bude sa čakať na chyby, ktoré budú rozhodovať.”

Rozhodovať by mohli presilové hry, Bardejov doteraz odohral 617 minút v oslabení, Michalovce až 918, čo Vodila hodnotí ako významný ukazovateľ.

„Môžu to byť kľúčové činnosti, no máme potenciál v mužstve, lenže finále bude aj o psychike či momentálnej forme. Aj na ostatných tréningoch nie sme kompletní, určité varianty či presilové hry sa nedajú nacvičovať. Určite budú rozhodovať výkony brankárov, séria s Liptovským Mikulášom bola nielen o brankároch, no aj o taktike a najmä o šťastí.”

Chladnokrvný kapitán

Určite dôležitý bude prvý zápas, kto ho lepšie zvládne, bude mať výhodu po všetkých stránkach.

V ťažkej semifinálovej sérii sa dobre orientoval kapitán HC 46 Juraj Dancsák, ten aj v Liptovskom Mikuláši v pravej chvíli intervenoval u rozhodcu uznanie gólu Ščurka, čo následne video aj potvrdilo.

„My sme dokázali zabrať v rozhodujúcich zápasoch, no najmä prvá formácia, ktorá dala takmer všetky góly. Pomohol nám aj Arne Kroták, no všetci sme dreli ako kone. Vieme, že sa môžeme spoľahnúť na každého.”

Podľa Dancsáka na Michalovce bude platiť zabezpečená obrana.

„Majú veľmi dobrý útok, hrajú zodpovedne, vidíme, že vedia zabrať v dôležitých zápasoch. Keď chceme byť najlepší, musíme každého poraziť. Zdobiť by nás malo korčuľovanie.”

V ostatných dvoch sériách play–off sa v bráne Bemaca takmer pravidelne striedali dvaja. Darilo sa im striedavo, čo Robin Blažíček vidí takto: „Lepšie by bolo, keby chytal len jeden a mal stálu formu. No aspoň sme s Matúšom dokázali, že obaja to vieme, keď jeden nemá deň, tak ho druhý podrží. Nikdy nie je jednoduché naskočiť za nepriaznivého stavu. V Mikuláši sme sa utvrdili v tom, že keď zaberieme, tak dokážeme riešiť aj takéto situácie za akéhokoľvek stavu.”

Predpoveď pred finále znie, že budú rozhodovať obrany a brankári, Blažíček si myslí, že je to v každom zápase.

„Teraz to nebude výnimka a pre mňa je to prvá takáto udalosť, teším sa na to. Kto bude chytať uvidíme, no verím, že celému tímu sa bude dariť a že Michalovce porazíme. ”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Východniarske finále sa začína dnes v Bardejove