Veľký úspech. Mladé Slovenky získali na ME dve zlaté medaily, juniori pridali bronz

Zuzana Paňková, Ivana Chlebová a Amy Ryan získali zlato v hliadkach K1 na ME vo vodnom slalome juniorov 2021.
Zuzana Paňková, Ivana Chlebová a Amy Ryan získali zlato v hliadkach K1 na ME vo vodnom slalome juniorov 2021. (Autor: Facebook Slovenská kanoistika - Canoe Slalom Team)
SITA|20. aug 2021 o 18:42

Z piatich slovenských hliadok získali medailu až tri.

BRATISLAVA. Spolu tri medaily získali slovenskí reprezentanti v piatkových súťažiach hliadok na majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov vo vodnom slalome v slovinskom Solkane.

Z troch cenných kovov majú až dve zlatý lesk, postarali sa o ne kajakárky medzi juniorkami aj medzi pretekárkami do 23 rokov.

Z titulu majsteriek Európy sa tak tešia juniorky Zuzana Paňková, Ivana Chlebová a Amy Ryanová aj pretekárky do 23 rokov Soňa Stanovská, Michaela Haššová a Kristína Ďurecová.

Medailu sa podarilo vyjazdiť juniorom - kajakári Iľja Buran, Ondrej Macúš a Filip Stanko obsadili tretiu priečku a získali bronz.

Michaela Haššová, Soňa Stanovská a Kristína Ďurecová získali zlato v hliadkach K1 na ME vo vodnom slalome do 23 rokov 2021.
Michaela Haššová, Soňa Stanovská a Kristína Ďurecová získali zlato v hliadkach K1 na ME vo vodnom slalome do 23 rokov 2021. (Autor: Facebook Slovenská kanoistika - Canoe Slalom Team)

Na piatej priečke dopádlovali juniori - kanoisti (Jaromír Ivanecký, Dávid Štaffen, Samuel Krajči) aj kanoistky v kategórii do 23 rokov (Monika Škáchová, Simona Glejteková, Soňa Stanovská).

Na 7. pozícii klasifikovali Adama Gonšenicu, Petra Mráza a Mateja Blaščíka medzi kajakármi do 23 rokov a ôsme miesto patrí kanoistom do 23 rokov Markovi Mirgorodskému, Martinovi Dodokovi a Ľudovítovi Macúšovi.

Trio Zuzana Paňková, Ivana Chlebová a Petronela Ižová v kanoe junioriek obsadilo rovnako ôsmy stupienok.

Počas víkendu sú na programe súťaže o medaily medzi jednotlivcami, z kvalifikácie sa do semifinále prebojovalo 17 z 24 slovenských lodí. V sobotu sú na programe aj boje v extrémnom slalome.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Veľký úspech. Mladé Slovenky získali na ME dve zlaté medaily, juniori pridali bronz