Víťazstvo nad Galantou poistilo Rožňave extraligu

Radosť Gregora Galla po víťazstve nad Jozefom Wiltschkom.
Radosť Gregora Galla po víťazstve nad Jozefom Wiltschkom. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|18. apr 2012 o 00:00

Cez víkend vyvrcholili súboje v stolnotenisovej extralige mužov v skupine o záchranu.

Z trojice Rožňava, Lokomotíva Košice a Galanta mali hráči Geológa najlepšiu východiskovú pozíciu. Museli ju však potvrdiť minimálne remízou v stretnutí s Galantou.

ROŽŇAVA. Situácia pred piatkovým zápasom s Galantou však nebola jednoduchá.

„Mali sme nôž na krku. Vedeli sme, že musíme remizovať, lebo oprava v sobotu s Nitrou nebola veľmi reálna. Bol tiež menší problém zo zostavou. Dopoludnia mal Gregor Gallo v Bratislave štátnice, trénoval preto minimálne. Mali ste teda veľkú dilemu. Nakoniec sme to riskli a oplatilo sa. Dokonca to bolo rozhodujúce, lebo sa ukázal ako náš veľký žolík a hráč, ktorý otočil zápas,“ začal vedúci Geológa Rožňava Zoltán Gallo.

V drese hostí sa v Rožňave prvýkrát predstavil aj ich nový hráč Šmida. „Veľa sme o ňom počuli, no nevideli hrať. Hoci sa okolo stolného tenisu pohybujem desaťročia, hráča s takýmto štýlom hry som ešte nevidel. Takto sa možno hralo pred osemdesiatimi či deväťdesiatimi rokmi. Je to neuveriteľné, čo urobil v Rožňave, ale i v iných zápasoch, kde bodoval. Pre divákov síce jeho hra atraktívna nebola, no každá jeho lopta bola nepríjemná. V štvorhre to záviselo od postavenia, aj preto bolo 2:2. Našťastie v piatom sete si naši do obrátky vytvorili náskok, ktorý si udržali,“ povedal Z. Gallo.

Večer jedného hráča

Domáci nie úplne trafili zostavu, súper zariskoval a výsledkom bol stav 1:3. „Šmida bez nejakých problémov zdolal Paľovčíka, neskôr aj Szücsa. Za spomínaného stavu nastupoval Gregor Gallo proti Bírovi, s ktorým ešte v tejto sezóne nevyhral. Klobúk dole, bol to jeho večer i deň s úspešnými štátnicami. Do poslednej chvíle sme zvažovali, či nastúpi. No zobral zodpovednosť na svoje plecia. Bíro nastúpil so sebavedomím, no po každom sete bolo vidieť, ako mu klesá. Gregor ho dokázal prebiť mäkkou, veľmi taktickou hrou,“ uviedol Z. Gallo.

Hneď v ďalšom zápase išiel G. Gallo na galantskú jednotku Wiltschka a tiež zahral takticky a vyzreto. „V poslednom zápase so Šmidom ukázal, čo bolo treba hrať. Prijal jeho hru. Hral sa síce antipingpong pre divákov, ale získali sme bod. Som veľmi rád, že to takto dopadlo. Samozrejme, bojoval celý kolektív. Paľovčík splnil to, čo sme od neho čakali. Menším sklamaním bol výsledok Szücsa, ktorý v štvorhre hral veľmi dobre, no potom na nepríjemného Šmídu nenašiel protizbraň,“ pokračoval Z. Gallo.

Po víťazstve 6:3 v stretnutí, ktoré trvalo bezmála tri hodiny, si Rožňavčania mohli vydýchnuť. Na druhý deň ich čakala Nitra, v zostave vystriedal G. Galla Ľ. Leitner. Stretnutie sa skončilo prijateľnou prehrou Geológa 2:6, keď sa o oba body postaral J. Szücs.

Vnútorná sila

Rožňava bojovala o záchranu do posledného kola. „Mužstvo ukázalo, že má veľkú vnútornú silu. Máme skúsenosti so zápasmi o záchranu. Vieme ich hrať, vieme sa skoncentrovať a vieme sa v závere vyburcovať. Klobúk dole, že sa mužstvo v tejto konkurencii udržalo. A to aj napriek nulovej podpore od mesta. To je tiež neuveriteľná situácia, že okresné mesto, ktoré tých športov nemá veľa, sa úplne vykašľalo na stolný tenis. Viem, že finančné problémy sú, ale tento postoj mesta je pre mňa nepochopiteľný, naozaj nepochopiteľný,“ uzavrel Z. Gallo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazstvo nad Galantou poistilo Rožňave extraligu