Víťazné naladená Lokomotíva

Sportnet|20. sep 2011 o 00:00

V príprave ani pohárovom stretnutí sa futbalistom Lokomotívy Košice nepodarilo uspieť s celkom Spišskej Novej Vsi, avšak do tretice si všetko vynahradili a získali dôležité majstrovské body do tabuľky.

V nej si udržali druhú priečku a stiahli z trojbodového náskoku lídra - Bardejova, ktorý v Poprade iba remizoval.

KOŠICE. Železničiari neprehrali tri stretnutia v rade a svoju sľubne sa rozbiehajúcu sa sériu chceli predĺžiť. Domáci mali v nohách náročný duel so Žilinou v Slovenskom pohári a tak si trúfali na dobrý výsledok. Mali solídny vstup do stretnutia keď v úvodných minútach ohrozili domácu bránku, avšak Král ani Chmelo nemierili presne. Tieto dve nepresné strely akoby predznamenali kto bude ťahať v tomto stretnutí za kratší koniec povrazu.

Domácim veľa nedovolili

Zverenci trénera Jaroslava Galka dokonale zaskočili súpera vyhrali 3:1. Doteraz jedna z najlepších obrán súťaže, keď v predchádzajúcich siedmich dueloch inkasovala štyri góly, teraz nestála na pevných nohách. „V kútiku duše som veril, že môžeme lebo výsledky Spišiakov hovorili že sú kráľmi remíz a v ofenzíve už nie sú tak nebezpeční. Dali iba päť gólov a štyri inkasovali. Samotný začiatok stretnutia naznačil, že by sme mohli bodovať, keď sme ohrozili domácu bránku. Mali sme stred poľa a domácich sme až na niekoľko rohových kopov k ničomu nepustili. Domácim viazla kombinácia, keď sme dobre vykrývali priestor. Nám v prvom polčase vyšla pekná akcia na začiatku ktorej bol Kovalík, ktorý načasovanou prihrávkou za obranu vysunul Biľa a ten otvoril skóre,“ hovorí lodivod hostí. Železničiari ustáli aj úvod druhého dejstva keď sa domáci snažili niečo urobiť s výsledkom. Vytvorili si tlak, ale bez gólového korenia. To prišlo zo strany Lokomotívy. „Po najkrajšej akcii, keď opäť Kovalík vysunul Chmela na pravej strane, ten sa uvoľnil a presne prihral Digoňovi, ktorý volejom nedal šancu domácemu gólmanovi. Tretí gól pridal Chmelo, keď obral stopéra o loptu, obišiel aj brankára a bolo o osude duelu rozhodnuté,“ povedal na margo duelu J. Galko. Domáci celok iste nečakal taký priebeh a nečudo, že hráči boli nervóznejší a nedokázali presnejšie kombinovať. Predsa len dokázali výsledok skorigovať, ale na zvrat to nestačilo.

V derby miernym favoritom

V strede týždňa je na programe ďalšie kolo, v ktorom Lokomotíva hostí mestského rivala rezervu MFK. Tá odohrala svoj duel až v nedeľu, preto derby sa hrá v stredu o 16.00 h v Družstevnej. Tabuľkové postavenie pasuje do roly favorita železničiarov, ktorých druhá priečka je iste príjemným prekvapením súťaže. „Ideme od zápasu k zápasu a som rád, že sa nám darí. K spokojnosti mám ešte ďaleko, ale dosiahnuté výsledky samozrejme tešia. Stretnutia s rezervami sú nevyspytateľné, lebo sa len ťažko dá predpokladať koľko hráčov z áčka ich posilnia. V príprave sme košické béčko zdolali, ale každý zápas je iný. Predsa len budeme mať o jeden deň viac na regeneráciu ako súper a radi by sme predĺžili našu sériu úspešných stretnutí,“ povedal pred stredajším derby tréner J. Galko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazné naladená Lokomotíva