Víťazná domáca rozlúčka Sabinova

Marek Andraščík (vpravo) strelil prvý gól domácich.
Marek Andraščík (vpravo) strelil prvý gól domácich. (Autor: Daniel Dedina)
Sportnet|11. jún 2013 o 00:00

Žreb IV. futbalovej ligy dal dokopy v predposlednom kole dva celky s identickým názvom – MFK Slovan.

SABINOV. Žreb IV. futbalovej ligy dal dokopy v predposlednom kole dva celky s identickým názvom – MFK Slovan.

Sabinovský privítal giraltovský. Predzápasové prognózy o vyrovnanom súboji akoby oba celky chceli ešte viac zvýrazniť tým, že nastúpili v rovnakej farebnej kombinácii, bielo-modrej, resp. modro-bielej.

V domácom tábore bolo cítiť nervozitu vyplývajúcu z imperatívu bodovať a zabezpečiť si tak definitívne miestenku aj pre nasledujúci ročník.

Aj keď prípadné vypadnutie už bolo len v rovine kalkulácií, posledný krok býva najťažší. A veru, úspech sa nerodil vôbec ľahko.

Hostia pôsobili najmä v prvom polčase uvoľnenejším dojmom a v jeho závere hostiteľom poriadne podkúrili.

Tí sa po zmene strán predsa len ujali vedenia a keďže štvrťhodinu pred koncom svoje vedenie poistili, doviedli napokon tento zápas do zdarného konca.

Nebolo to ono

Zopár sľubných náznakov – predovšetkým v závere prvého polčasu – ale okrem tohto úseku hry žiadne vyložené šance, to sa málilo aj Giraltovčanom.

„Bol to jednoznačne náš najslabší výkon na jar,“ podelil sa s nami o svoje dojmy tréner hostí Richard Gábor.

„Keď sme si pred zápasom vraveli, že sme sa oproti jeseni o krok zlepšili, tento výkon znamenal takpovediac dva kroky vzad. Domácim sme výrazne uľahčili cestu za troma bodmi.“

Po výrazne zlepšených výkonoch a výsledkoch v odvete pricestovali hostia v pozícii mužstva z pokojného stredu tabuľky. Mohli preto hrať uvoľnene, ale to im paradoxne ublížilo. Priznal to aj lodivod.

„Nehrali sme to, na čo sme zvyknutí. Mrzí ma to, pretože v kultúrnom prostredí a na výbornom teréne si mohli tento zápas do sýtosti užiť. Žiaľ, nestalo sa. Chýbala nám chuť po víťazstve z predchádzajúcich stretnutí.“

Za kľúčový moment považoval nepremenenie dvoch tutoviek v závere prvého polčasu. „Zahodiť dva samostatné nájazdy v priebehu pár sekúnd minútu-dve pred koncom polčasu je trestuhodné. “

Keďže oba tímy disponujú prevažne mladými futbalistami, pre psychiku je prvý gól v zápase mimoriadne dôležitý.

„Čaká nás ešte jeden zápas proti lídrovi, ale doma by sa body nemali rozdávať. Preto verím, že sa podľa toho aj zariadime,“ definoval tréner hostí svoje očakávania smerom k poslednému zápasu.

Víťazstvo v tréningovom tempe

Keďže na kormidelníkovi Sabinova bolo badať úľavu, prvá otázka znela, či dieru v trávniku pri striedačkách nespôsobil náhodou balvan, ktorý mu spadol zo srdca.

„Nie, nie, to nebude tým,“ zasmial sa Pavol Šaršala ale zároveň priznal, že si poriadne vydýchol.

„Bol to veľmi dôležitý zápas a aj keď sme veľa krásy nepredviedli, tešia najmä získané body.“

Na pohode nepridalo ani to, že v priebehu týždňa vypadli zo základnej zostavy dvaja stabilní hráči.

„Hráči, ktorí naskočili do zostavy, si svoje miesta zastali, súpera sme veľmi do šancí nepúšťali. Až na ten záver prvej štyridsaťpäťminútovky, kde nás výrazne podržal brankár. Posledných desať minút prvého polčasu sme boli veľmi rozháraní, v šatni sme si k tomu niečo povedali. Následne prišiel prvý gól, ktorý nám veľmi pomohol, chlapci sa upokojili a už to potom zvládli.“

Sabinovčania vďaka tomuto víťazstvu poskočili o dve priečky, na 10. miesto. To budú chcieť uhájiť v poslednom kole pred prenasledovateľmi z Vysokých Tatier a Svitu.

Práve na pôde prvého z nich ukončia tento ročník. „Verím, že síl ešte máme dostatok a v nedeľu to potvrdíme. Samozrejme, dôraz budeme klásť aj na taktické veci, ale chceme sa zároveň prezentovať sympatickým herným prejavom,“ dodal na záver tréner P. Šaršala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazná domáca rozlúčka Sabinova