Višňovský: Hokej už nie je prioritou

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. feb 2012 o 14:59

Ľubomír Višnovšký je rád, že ho Anaheim na poslednú chvíľu nevymenil. Pripustil však, že cez leto bude uvažovať o pokračovaní kariéry.

Po skvelej vlaňajšej sezóne sa obranca Anaheimu dostal do útlmu. V pondelok sledoval Ľubomír Višňovský správy o nových prestupoch v NHL. Čakal, či sa medzi nimi neobjaví jeho meno. Na večerný zápas v Denveri nastúpil v drese Ducks.

DENVER. Uzávierka prestupov v NHL sa skončila bez senzácií. Žiadny veľký prestup sa neuskutočnil. V drese Anaheimu Ducks dohrá sezónu aj obranca Ľubomír Višňovský, hoci sa jeho meno často spomínalo v súvislosti s prestupom do tímov, ktoré budú bojovať o Stanley Cup.

„Celý deň som situáciu sledoval, pretože sa moje meno skloňovalo. Je však pozitívom, že sa nášmu tímu začalo dariť, a manažér preto nechcel mužstvo meniť,“ hovoril Višňovský po pondelkovom zápase v Denveri, kde Anaheim prehral 1:4.

Na play off treba viac gólov

„Som rád, že môžem ďalej hrať za Ducks. Je dôležité, že nám vedenie dôveruje. Nechalo nás spolu, pretože veria, že stále môžeme postúpiť do play off.“

Na postupovú priečku aktuálne stráca Anaheim šesť bodov. V tabuľke Západnej konferencie je na 13. mieste. Do konca základnej časti ostáva 19 zápasov.

„Iste, keby sme dnes vyhrali, bolo by nám veselšie. Posledné zápasy nám však vyšli a hrali sme veľmi dobre.“

Priznal, že ak chce mužstvo postúpiť, musí zlepšiť využívanie presiloviek. Tie sú slabinou Anaheimu. Viazne aj ofenzíva.

„Keby sme v každom zápase jednu presilovku využili, mali by sme viac bodov. Tieto góly nám chýbajú. Musíme pridať v útoku. Keď nedáme tri – štyri góly, tak tažko vyhráme zápas.“

((video))

Chýba mu iskra

Pred rokom však práve Viňovský pomáhal tímu tieto dôležité góly dávať. Bol najproduktívnejším obrancom celej ligy. Šesťdesiatosem bodov je jeho osobný rekord v NHL. Tento rok nie je taký úspešný.

„Poviem to na rovinu, hokej už nie je pre mňa prioritou číslo jedna. Na život sa pozerám úplne inak. Zmenila ma aj smrť Paľa Demitru, viac si vážim čas s rodinou, deťmi. Je to cítiť aj na ľade. Nemôžem však povedať, že by som hral vyslovene zle, len nie som taký efektívny. Musím nájsť iskru.“

Pripustil, že toto môže byť jeho posledná sezóna.

„Zmluvu mám aj na ďalší rok. Uvidím, či budem mať silu hrať ďalej alebo sa na to vykašlem, rozhodnem sa v lete. Teraz sa nemusím báť, že by ma klub vymenil. Túto sezónu dohrám a v lete sa uvidí,“ uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višňovský: Hokej už nie je prioritou