Villas-Boas stráca podporu Abramoviča

Tréner Chelsea.
Tréner Chelsea. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. feb 2012 o 06:58

Nepríjemná situácia sa po roku v anglickom futbalovom klube FC Chelsea Londýn opakuje, hlavný kouč opäť postupne stráca podporu majiteľa Romana Abramoviča.

LONDÝN. Chelsea aj vďaka februárovej negatívnej sérii už prakticky vypadla z hry o majstrovský titul a tréner Andre Villasa-Boasa je rovnako ohrozený, ako bol minulý rok v máji jeho predchodca Carlo Ancelotti.

Chelsea až sobotňajšou ligovou výhrou nad Boltonom Wanderers (3:0) ukončila sériu piatich súťažných duelov bez výhry. Zverenci portugalského kouča figurujú tucet kôl pred koncom ročníka na šiestom mieste znamenajúcom účasť v Európskej lige, ale na vedúci Manchester City stráca 17 bodov.

"Ocitli sme v rovnakej situácii ako minulý rok," povedal Villas-Boas pre portugalskú rozhlasovú stanicu TSF radio.

"Je to presne rovnaká situácia ako cez kopirák. Najskôr som cítil podporu Abramoviča, ale.... model správania majiteľa k trénerovi sa pokazil v podobnej situácii. Aká bude reakcia? Jedna z dvoch možností je, že budeme pokračovať v projekte s plnou podporou alebo pôjdeme ďalej ako doteraz. Momentálne to nevieme."

Pondelkové interview pre portugalské rádio bolo vôbec prvou spoveďou 34-ročného Villasa-Boasa ohľadne jeho budúcnosti na štadióne Stamford Bridge. Bývalý kouč FC Porto, ktorý drakov v minulej sezóne doviedol k zisku "treble", hovoril aj o tom, že s Abramovičom sa predtým dohodli na trojročnom projekte.

"Stále mi nechýba motivácia a momentálne nezvažujem návrat do Porta, pretože chcem splniť svoj projekt s Chelsea," vysvetlil Villas-Boas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Villas-Boas stráca podporu Abramoviča