Víkendový súhrn: Liga bola pentakolo, bratia Williamsoví Rusa vyšli draho

Šamiľ Tarpiščev dostal od vedenia WTA ročný dištanc za to, že v televíznej šou označil Serenu a Venus za bratov Williamsovcov. Navyše bude musieť zaplatiť pokutu vo výške 25 000 USD.
Šamiľ Tarpiščev dostal od vedenia WTA ročný dištanc za to, že v televíznej šou označil Serenu a Venus za bratov Williamsovcov. Navyše bude musieť zaplatiť pokutu vo výške 25 000 USD. (Autor: archív TASR/AP)
Sportnet|20. okt 2014 o 11:07

V krátkosti to najdôležitejšie zo športové víkendu. Komentuje Bohumil Stejskal.

Víkend komentuje Bohumil Stejskal, šéfredaktor Takurčitee.sk

Fortuna liga bez derby

Mala to byť veľká sláva. Spartak Trnava mal prísť do Bratislavy na Pasienky privítať nového trénera majstrovského Slovana. Nakoniec zostali reflektory nad pustnúcim atletickým oválom v nedeľu večer zhasnuté.

Spartakovci museli kvôli chorobe zápas odložiť, Fortuna liga sa odohrala ako pentakolo. Päť zápasov, populárne je teraz všade prepašovať názov finančnej skupiny vlastniacej okrem iného aj hlavného sponzora ligy.

Skončila sa séria Košičanov, nakúpili v Zlatých Moravciach. Nová bystrická metla ešte dobre nezamietla, no susedia stredoslovákov z Podbrezovej sa vyhecovali k solídnemu obratu v zápase s Trenčínom. Detaily, ako obyčajne, v Pondelkových trénerovinách.

Euroligy a parita kúpnej sily

Barcelona 3:0. Real Madrid 5:0. Bayern Mníchov 6:0. Manchester City 4:1. Bohaté kluby rozdávajú cez víkend v ligových súťažiach poriadne gólové nakladačky, štyria nahonobili skóre 18:1. Majú najviac peňazí a tým pádom najlepších hráčov. Čo sa čudujeme?

Radšej si pripomeňme, že najvyššiu výhru zaznamenal prekvapivo skvelý Southampton (8:0), Sergio Agüero dal štyri góly a nie všetkým slávnym veľkoklubom sa dobre darilo.

Arsenal aj Liverpool v Premier league zachraňovali výsledky v samom konci svojich zápasov. Liverpool vo frenetickom finiši pretlačil loptu do bránky QPR a vyhral 3:2, Arsenal remizoval po vyrovnaní Welbecka doma s Hullom 2:2.

V neanglických ligách nemecký Dortmund nehrá dobre, prehral v Kolíne, za ktorý nastúpil po zranení Dušan Švento 1:2. Hamšíkovci remizovali s Interom Miláno 2:2.

Namiesto Turnaja majsteriek prekáračky

Dominika Cibulková mala za jeden z cieľov v roku 2014 účasť na koncosezónnom Turnaji majsteriek. Namiesto neho sa prekára v médiách s bývalým trénerom, ktorý poukázal na recidívu neúspechu po veľkom výsledku, ktorý mohol a mal zlomiť kariéru talentovanej Slovenky nadobro k lepšiemu.

Tak, ako sa Dominika trápila po semifinále French Open 2009, tak sa vytrápila po finále Australian Open v januári 2014.

Turnaj majsteriek sa začína v pondelok zápasom Sereny Williamsovej s Anou Ivanovičovou. Predrkm naservíroval ruský riaditeľ turnaja v Moskve a šéf tamojšieho tenisového zväzu Šamiľ Tarpiščev.

V televíznej relácii sa pokúsil o vtip slovným spojením „bratia Williamsoví,“ v narážke na fyzické dispozície amerických sestier. Okrem pokuty, dištancu a kliatby WTA naňho padla aj celosvetová hanba.

Hokejový Slovan sa ďalej trápi

Trip na dosť ďaleký Východ začal hokejový Slovan cez víkend. V Čeljabinsku sa pokúsil v zápase s Traktorom skončiť minisériu prehier, nepodarilo sa. Hoci dvakrát v zápase o gól Bratislavčania vyhrávali, domáci dali v poslednej tretine gól na 3:2, ktorý zostal víťazným.

V pondelok má slovenský zástupca v KHL ďalší pokus, v Chanty Mansijsku.

Pod novým trénerom Matikainenom sa Slovanu príliš nedarí strieľať góly, v posledných šiestich zápasoch ich dal 11, z toho v jedinom víťaznom z nich štyri. V KHL sa s menej ako dvoma gólmi na zápas vyhrávať nedá pod akýmkoľvek trénerom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Víkendový súhrn: Liga bola pentakolo, bratia Williamsoví Rusa vyšli draho