Leclerc rozbil Laudov historický monopost, nefungovali mu brzdy

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|15. máj 2022 o 15:50

Jeho nočná mora v Monaku pokračuje.

BRATISLAVA. Monačan Charles Leclerc je síce lídrom poradia šampionátu F1, ale ikonická trať v uličkách Monte Carla je pre neho naďalej nočnou morou. 

Jazdec tímu Scuderia Ferrari tu doposiaľ nedokončil ani jedny súťažné preteky. V roku 2017 si vybojoval v pretekoch F2 pole position, ale pre technické problémy musel odstúpiť z čela pretekov.  

V roku 2018 mu zlyhal predný brzdový kotúč a narazil do Brendona Hartleyho. Tiež nedokončil. O dvanásť mesiacov neprešiel cez prvú časť kvalifikácie a keď ju mal vlani už takmer vyhranú, tak pri poslednom pokuse havaroval. 

Jeho monopost sa mechanikom Ferrari nepodarilo opraviť, a tak bolo miesto určené pre víťaza kvalifikácie v nedeľňajších pretekoch prázdne. 

Tento víkend sa síce v Monaku nebojovalo o body do šampionátu F1, no Leclerc nezvládol ani historické preteky na monoposte Ferrari 312 z roku 1974. 

Kým legendárny Rakúšan a trojnásobný majster sveta Niki Lauda na ňom pred skoro 50 rokmi vyhral preteky v Španielsku a Holandsku, Lerclerc v predposlednej zákrute Rascasse narazil zadnou časťou do bariéry.

Následne začal gestikulovať, čím chcel upozorniť na problémy s pedálmi. Potom sa síce rozbehol, no po chvíli musel zamieriť do boxov.

"Nefungovali mi brzdy! Brzdil som, ale pedál nereagoval a išiel na podlahu. V tom momente som mal šťastie, pretože keby sa mi to stalo v inom mieste, nebolo by to dobré," cituje Leclerca web motorsport.com.

Následne na sociálnej sieti twitter opísal svoje pocity: "Keď ste si mysleli, že v Monaku ste už mali všetku smolu sveta a nefungujú vám brzdy na jednom z najikonickejších historických vozidiel Ferrari Formuly 1."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Leclerc rozbil Laudov historický monopost, nefungovali mu brzdy