V extralige so Šaľou, v SEHA lige s Veszprémom

Sportnet|8. mar 2016 o 00:00

Tatran Prešov naďalej dominuje slovenskej hádzanárskej extralige.

V nadstavbovej časti v skupine A o 1.-6. miesto vyhral doposiaľ všetky tri svoje zápasy. Doma s Novými Zámkami, vonku v Topoľčanoch a v treťom kole nadstavby aj v Hlohovci.

PREŠOV. Domáci zápas s Novými Zámkami bol jasnou záležitosťou úradujúceho majstra. V Topoľčanoch, cestou na dôležitý zápas nadnárodnej SEHA Gazprom ligy do srbského Nového Sadu, sa prešovskí hádzanári dopracovali k najtesnejšej výhre tak trochu aj s dávkou šťastia.

Domáci dlho vyhrávali, no Prešovčania v dramatickom stretnutí lepšie finišovali. Nuž a do tretice vyhral Tatran aj nad Hlohovcom, ktorý zvádza na diaľku súboj o druhú priečku v tabuľke s Topoľčanmi.

Obhajca titulu v dueli so Sportu mal navrch celý zápas. Desať minút pred koncom viedol ešte o päť gólov (28:23).

O päť ďalších Hlohovec znížil na rozdiel dvoch, dva góly z ruky Prešovčana Čípa stanovili konečný výsledok na 32:29 pre Tatran.

V Hlohovci stopka Sadovému

Zápas v Hlohovci mal svoje napätie a v samom závere vytiahli rozhodcovia aj červenú kartu. V čase 58:44 diskvalifikovali za hrubý faul hráča Tatrana Prešov Vjačeslava Sadového na Hlohovčana Ľubomíra Ďuriša, pri ktorom došlo k zlomenine nosa domáceho hádzanára s uvedením tejto skutočnosti do zápisu o stretnutí.

„Podľa nás nešlo o úmyselný zákrok nášho hráča,“ komentoval situáciu z konca zápasu zodpovedný vedúci mužstva Tatran Prešov Milan Lozák.

„Sadovyi sa tesne pred bránkoviskom snažil zabrániť v streľbe Ľ. Ďurišovi. Tento postavou nevysoký hráč pri svojom streleckom pokuse šiel hlavou dole a práve v tomto momente došlo ku stretu s naším brániacim hráčom. Kontakt tam bol, no namietame, žeby Sadovyi mal úmysel zraniť protihráča. Ak mu ale disciplinárka prípadne úmyselný zákrok preukáže, v takomto prípade môže hráčovi zastaviť činnosť až na šesť zápasov. Sadovyi sa voči posúdeniu zákroku ako úmyselnému určite odvolá. V zajtrajšom domácom zápase štvrtého kola nadstavbovej časti extraligy so Šaľou (v THA od 18. h) však Sadovyi nebude môcť nastúpiť.“

Hotujú sa na hádzanársky sviatok

Zajtra hostí Tatran Prešov v extraligovej nadstavbe HKM Šaľa. O tri dni nato sa slovenský hádzanársky šampión rozlúči s nadnárodnou SEHA Gazprom ligou 2015/2016.

Do Tatran handball areny zavíta európsky uznávaný klub, aktuálny líder súťaže a najväčší kandidát na prvenstvo v tomto ročníku nadnárodnej ligy, maďarský MKB Veszprém.

„Šaľa to má dobre rozohrané do extraligového semifinále. Pred Považanmi má už náskok siedmich bodov. Tatran zase smeruje k majstrovskej obhajobe a to mu velí pokračovať na víťaznej vlne. Sme favoritom zápasu, no určite ho neberieme na ľahkú váhu. Práve naopak. Do súboja o ďalšie body pôjdeme s plnou vážnosťou,“ avizoval kapitán prešovského tímu Radovan Pekár.

V sobotu s Veszprémom to bude zase o niečom inom. Pre hádzanárskych fajnšmekrov i pre nás to bude dozaista sviatok. Veszprém je mimoriadne atraktívny súper.

Bez ohľadu na konečný výsledok sa naše postavenie v konečnej tabuľke SEHA Gazprom lige na piatom mieste nezmení.

Aj preto sa ho s fanúšikmi vynasnažíme vychutnať, odohrať kvalitný zápas.

Aby v zápase so Šaľou i v dueli s atraktívnym Veszprémom sme spravili radosť nášmu trénerovi Rastislavovi Trtíkovi, ktorý pred pár dňami oslávil svoje životné jubileum.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V extralige so Šaľou, v SEHA lige s Veszprémom