Veszprém na Prešov viac pritlačil

Radoslav Antl. So siedmimi gólmi bol najlepším strelcom zápasu.
Radoslav Antl. So siedmimi gólmi bol najlepším strelcom zápasu. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|21. feb 2011 o 00:00

Suverénne postavenie MKB Veszprém KC v základnej skupinovej fáze Ligy majstrov sa premietlo na ihrisku aj v stretnutí so slovenským majstrom.

Ukázalo sa, prečo sú Maďari lídrom skupiny i to, že ich výhry vo Veszprém Aréne nad Hamburgom i Montpellierom neboli dielom nejakej náhody, ale potvrdením sily tímu úspešného trénera Lajosa Mocsaiho.

VESZPRÉM. Hádzanári Tatrana Prešov sa na vlastnej koži presvedčili, čo dokážu ľudia vo Veszprém Aréne. Niečo im naznačil už zápas Budapest Bank Ligy spred jedenástich dní, na ktorý prišlo do hľadiska tritisíc ľudí.

Liga majstrov je však omnoho väčším lákadlom. Krásny hádzanársky stánok vo Veszpréme, hoci tam zavítal aktuálne posledný tím základnej skupiny B, praskal vo švíkoch. Päťtisíc fanúšikov neustalo ohlušujúcim povzbudzovaním vari ani len na minútu.

Fantastická, korektná atmosféra

Fantastická, korektná atmosféra, pozorní hostitelia, ale nekompromisní súperi. Prešov sa vo Veszpréme držal len v prvých minútach. Postupne sa prejavovala väčšia sila maďarského celku takmer na každom poste.

Domáci po vyrovnanom začiatku už nepripustili ani len náznak nejakých komplikácií a už v prvom polčase bolo jasné, že hostia môžu hrať akurát o prijateľný konečný rezultát. Darmo, Veszprém je momentálne výkonnostne inde než Prešov.

"Dnes to bol úplne iný zápas než ten pred pár dňami v rámci maďarskej ligy," konštatoval pri odchode z Veszprém Arény kapitán Tatrana Prešova, so siedmimi gólmi jeho najlepší strelec v zápase Radoslav Antl. "Ešte lepšia atmosféra, maximálne bojovne naladený súper s tým najlepším, čo aktuálne má dispozícii. Rozdiel v kvalite kádrov sa tak ukázal. Vstup sme mali sľubný, no potom sme začali zahadzovať šance a následne sa už na nás rútila lavína domácich útokov."

Na druhej strane Prešov znovu zahadzoval, neraz dal vyniknúť brankárovi Veszprému N. Fazekasovi. "V mojich očiach to nie je až taký výnimočný gólman, ako sa o ňom povráva. Dnes však mal naozaj výborný deň. Zahanbiť sa nedal ani náš gólman J. Krupa, hlavne skvelými zásahmi v druhom polčase."

Prečo tam prehral Hamburg aj Montpellier

Práve lavínovitými útokmi sa domáci naštartovali k ofenzíve, ktorej Prešovčania, hoci robili čo mohli, nedokázali čeliť.

"Ak má súper lepšie obsadený každý post, hrá v pohode s fantastickou podporou publika, s tým sa dá ťažko niečo robiť," mienil prešovský kapitán. "Keď náš tréner urobil radikálnejšie zásahy do zostavy, herne sme klesli. Na druhej strane či hral ten, alebo onen, žiadny rozdiel. A v tom je vlastne podstatný súčasný rozdiel medzi nami a takýmto vyspelým súperom. Veszprém predstavuje momentálne obrovskú silu, o ktorej sme sa presvedčili nielen my, ale pred nami aj také špičkové svetové mužstvá ako HSV Hamburg či Montpellier HB. Podľa môjho názoru kolektív trénera Mocsaia to v tomto ročníku Ligy majstrov dotiahne ďaleko. Ak budú pokračovať vo výkonoch ako doteraz, s takouto úžasnou podporou publika určite skončia vysoko."

FAKTY

Veszprém KC - Prešov (SR) 33:22 (21:10)

Najviac gólov za Veszprém: Vujin 6/2, Császár, T. Iváncsik, G. Iváncsik, Sulič po 4. Zostava a góly Prešova: Krupa, Popčák - Mazúr 1, T. Mažár, Michal Urban 2, D. Krok 4, Krištopans, Babjak 1, Radčenko 1, Tumidalský 2, Mikéci 3, Antl 7/2, Pekár 1, Dudáš. Pok. hody: 2/2 - 2/2, vylúčení: 5 - 4, rozhodovali: Andersen a Södal (obaja Nór.), 5 000 divákov.

Domáci sa rýchlo ujali vedenia 2:0, ale Prešovčania okamžite odpovedali dvoma presnými zásahmi Antla. Kým v prvej päťminútovke padlo až deväť gólov, v druhej ani jeden, a tak aj v úvode 11. min. svietil na ukazovateli skóre stav 5:4 z pohľadu Veszprému. Veszprémčania z rýchlych brejkov zvyšovali svoj náskok. V 18. min. za stavu 13:7 pre MKB si tréner Tatrana Trtík zobral oddychový čas, ale zmenu vo vývoji to neprinieslo. Maďari trestali chyby a neúspešnú koncovku ďalšími gólmi a na polčasovú prestávku odchádzali za výrazného vedenia 21:10.

Prešovčania využili presilovku v úvode II. polčasu na zníženie na 12:21, ale nebol to impulz k obratu vývoja. Potom opäť zobrali taktovku do svojich rúk hráči v bielych dresoch, ktorí štvrťhodinu pred koncom vyhrávali už 28:14 a jedinou otázkou zostávala výška konečného skóre.

Zvyšné výsledky: Kolding - IK Sävehof 33:27 (21:11), HSV Hamburg - Montpellier HB 27:28 (10:13).

Tabuľka B-skupiny:
1. MKB Veszprém 8 7 0 1 264:225 14
2. Montpellier HB 8 6 0 2 256:210 12
3. KIF Kolding 8 5 0 3 243:250 10
4. HSV Hamburg 8 4 1 3 238:218 9
5. IK Sävehof 8 1 0 7 221:282 2
6. Tatran Prešov 8 0 1 7 217:254 1

sita



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veszprém na Prešov viac pritlačil