Veľký tresk s mlčaním

Zmena. L. Molnára (vľavo) nahradil L. Lipnický (vpravo).
Zmena. L. Molnára (vľavo) nahradil L. Lipnický (vpravo). (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|25. sep 2010 o 00:00

Vo štvrtok sa ozvali predstavitelia FK Bodva Moldava s písomným vyhlásením o zmene na trénerskom poste. V texte sa uvádzalo, že obe strany o dôvodoch ukončenia spolupráce s doterajším trénerom Ladislavom Molnárom sa rozhodli pomlčať.

MOLDAVA. "Partizánsky prístup" si osvojili všetci s ospravedlnením, že také je nariadenie. Nuž, proti gustu žiadny dišputát, i keď je to čudné, lebo futbal je vec verejná. Fanúšikovia chcú vedieť aj viac než strohé oznámenie skutočnosti. Koniec koncov médiá tiež nerozlišujú pri dávaní priestoru to, či tím vyhral, remizoval alebo prehral. Lebo k športu patrí všetko - radosť aj smútok.

Nič nové pod slnkom

Trénerských zmien bolo Moldave za posledné roky dosť. Viac v porovnaní s niektorými inými tímami. Zrejme je to dôsledok maximálnej náročnosti a nevyhovenia požadovaným kritériám u daktorých lodivodov. Inak by sa východniari nedostali tak skoro tak vysoko. Ani postupom do I. ligy sa neskončil proces formovania naozaj špičkového celku, kde kompromis nemá miesto. Preto sa ďalším mužom "s kopačkami" stal Molnár, ktorý sa, pravdaže, tiež nechcel zmieniť o príčinách opustenia moldavskej lode. Ako obarený bol aj Ladislav Lipnický, jeho nástupca a predtým asistent, keď sme ho kontaktovali. Priznal, že nabudúce bude zhovorčivejší... Z prostredia klubu sme sa dozvedeli iba toľko, že káder sa nemení (pred časom prebehla akurát výmena na kapitánskom poste, keď Vojtaška nahradil Pacanda). "Na prácu hlavného trénera sa teším, je to veľká výzva. Keď človek robí to, čo ho baví, je to to pravé," poznamenal aktuálny kouč východniarov L. Lipnický. Premiéru v tejto pozícii absolvuje v nedeľu doma proti Sencu. Súper, ktorý je o kúštiček pred Moldavou, naznačil zlepšenie po príchode lodivoda Jánoša. "Chceme hrať atraktívne a útočne, aby sa naša hra páčila divákom a prinášali sme im radosť. Mienime si počínať tak, aby sme boli úspešní. Máme na to predpoklady, pokiaľ ide o káder, ktorý sa dával postupne dokopy a získavame ako nováčik cenné skúsenosti," pripomenul nový lodivod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Veľký tresk s mlčaním