Velitsovci stále nevedia, či pôjdu na Tour de France

Martin a Peter Velitsovci.
Martin a Peter Velitsovci. (Autor: SITA)
SITA|20. jún 2011 o 14:41

Bratia Peter a Martin Velitsovci nebudú štartovať na cyklistických majstrovstvách Česka a Slovenska.

PÚCHOV. Cyklistické dvojičky Peter a Martin Velitsovci zatiaľ ešte nepoznajú presný plán pretekov na najbližšie obdobie, všetko bude závisieť aj od toho, či sa dostanú do nominácie tímu HTC-Highroad na Tour de France, ktorá sa začína 2. júla.

V závere tohto týždňa však nebudú štartovať na majstrovstvách Česka a Slovenska, ktoré sa uskutočnia v Šumperku a Olomouci. Pôvodne uvažovali aspoň o účasti v časovke, po pretekoch Okolo Švajčiarska aj táto alternatíva padla. Peter Velits mal pod Alpami nepríjemný pád, čo poznačilo aj jeho výkony na pretekoch.

"Aj nedeľňajšia časovka ukázala, že oddych bude lepší. Navyše, ak by sme štartovali na Tour, odchádzali by sme v stredu po šampionáte a dôležitejšia bude pokojná príprava. O neúčasti v pretekoch s hromadným štartom sme sa rozhodli už dávnejšie," povedal pre agentúru SITA Peter Velits.

O tíme pre Tour sa rozhodne v najbližších hodinách

O zložení tímu HTC-Highroad na Tour de France sa rozhodne v najbližších hodinách. S Petrom sa pre francúzske podujatie aj vzhľadom na jeho výkony na predchádzajúcich podujatiach Grand Tour počíta, Martin, ktorý by mohol byť domestikom lídrov tímu, je v širšej nominácii. "Zatiaľ aj my čakáme. Od rozhodnutia vedenia tímu sa bude odvíjať celý náš program," uviedol Peter Velits.

Na Okolo Švajčiarska dal tretí muž Vuelty 2010 o sebe vedieť predovšetkým v úvodnej etape, keď v časovke v Lugane skončil siedmy. V ďalšom priebehu chcel dosiahnuť ešte jedno kvalitné umiestnenie, ale pád v 5. etape ho pripravil o šancu bojovať o lepšie výsledky. "Som poudieraný, ešte cítim bolesť, pri ktorej sa mi nespáva ľahko. Vedel som, že nohy sa budú zlepšovať a mohlo by to byť ešte lepšie. Pád však zmaril moje plány, po ňom to už bolo skôr o prežívaní," doplnil Peter Velits.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Velitsovci stále nevedia, či pôjdu na Tour de France