Važecká v pozícii lídra miniligy

Sportnet|12. okt 2007 o 00:00

Druhým kolom pokračoval nový ročník futbalovej miniligy. Po ďalších piatich stretnutiach je už isté, že sa v tejto sezóne nezopakuje situácia z

minulého ročníka, keď jeden z tímov ostal počas celej súťaže bez bodu. O svoje prvé tohtosezónne zápisy do tabuľky sa totiž postarali aj ZŠ Lesnícka, ZŠ Bernolákova a ZŠ sv. Gorazda.

PREŠOV. Dva posledne menované tímy sa o svoje prvé body podelili vo vzájomnom zápase. Strieborní medailisti minulého ročníka zo ZŠ Lesnícka si na svoje konto zapísali prvé body po víťazstve nad ZŠ Šrobárova, ktorá mala výborný vstup do súťaže a po prvom kole viedla zásluhou dvoch víťazstiev priebežnú tabuľku. Z líderskej pozície ju však zosadili práve "lesníci", ktorí vyhrali gólom Kseňáka z úvodnej časti hry.

Lesníci zosadzovali

Úspešne si zatiaľ vedú hráči ZŠ Važecká. Zásluhou dvoch výhier sa vyhupli na priebežnú vedúcu priečku tabuľky. Najprv úspešne zvládli súboj so ZŠ Májové námestie, potom pripravili prvú prehru obhajcom trofeje zo ZŠ Ľubotice. Tento zápas bol ozdobou druhého kola futbalovej miniligy. Priniesol dramatický náboj i zaujímavé rozuzlenie. V opatrnom prvom polčase si gólom Barana lepšiu východiskovú pozíciu vybojoval obhajca z Ľubotíc. Keď navyše po zmene strán zvýšil Mikita na 2:0, nič nenasvedčovalo tomu, že by favorit prišiel o body. Opak bol však pravdou. Važeckej sa podarilo rýchlo znížiť a ich snaha bola korunovaná ďalšími dvoma gólmi, ktoré znamenali nielen prekvapujúce víťazstvo, ale aj spomínanú pozíciu lídra.

Z výsledkovej listiny

ZŠ sv. Gorazda ZŠ Bernolákova 2:2 (0:1), góly: Kravec J., Kravec M. Marcin, Špak.

ZŠ Važecká ZŠ Májové námestie 5:2 (3:0), Vasilenko 3, Jopko, Drusa Popel, Macej. ZŠ Sibírska ZŠ Ľubotice 1:4 (0:2), Jakubčin Durilla 2, Mikita 2. ZŠ Šrobárova ZŠ Lesnícka 0:1 (0:1), Kseňak. ZŠ Ľubotice ZŠ Važecká 2:3 (1:0), Baran, Mikita Budzan 2, Vasilenko.

Poradie strelcov

1. Vasilenko (ZŠ Važecká) 6 gólov, 2. - 4. Sochovič (ZŠ Šrobárová), Jakubčin (ZŠ Sibírska) a Mikita (ZŠ Ľubotice) po 4, 5. J. Kravec (ZŠ sv. Gorazda).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Važecká v pozícii lídra miniligy