V susedskom derby jasná výhra Strážskeho

Sportnet|10. nov 2008 o 00:00

Za necelých dvadsať minút Strážske nastrieľalo v susedskom derby proti Nacinej Vsi (6:2) štyri góly. Vo všetkých mal prsty Exnacinovešťan Martin

Hajdučko.

Postava zápasu

Strážske sa so svojimi susedmi skutočne nemaznalo. V čase od 22. do 40.minúty im nasúkalo štyri góly a prakticky bolo po zápase. Autorom troch presných zásahov bol domáci útočník Martin Hajdučko, ktorý pred siedmimi rokmi obliekal nacinoveský dres. Navyše, vyrobil aj pokutový kop. Stal sa hrdinom zápasu, a pritom po zranení (poškodil si rameno) pri štvrtom strážskom góle odstúpil v závere I. polčasu z hry.

Presvedčil pochybovačov

"Tento súboj mal pre mňa obrovský morálny význam. V tejto sezóne mala Nacina Ves záujem o moje služby, boli sme už prakticky dohodnutí. Z rôznych príčin to ale napokon nevyšlo. Preto pred týmto stretnutím zlé jazyky hovorili, že kvôli dobrým vzťahom s Nacinovešťanmi jednoducho vypustím duel. Tými troma strelenými gólmi som ich absolútne umlčal," netajil úprimnosť v rozhovore pre Korzár 29-ročný ofenzívny pilier.

Zvýšená motivácia

M. Hajdučko vsietil góly v 22., 36. a 40.min. Prvýkrát v živote dosiahol hetrik. "Je to výnimočný deň," dodal. V 29.minúte Strážskemu zabezpečil pokutový kop. Priznáva, že v okresnom derby mal zvýšenú motiváciu. "Keď hrám proti Lastomíru či Nacinej Vsi, je to úplne iné. Na ihrisku hrám s chlapcami, ktorých dobré poznám. Tým pádom majú pre mňa derby stretnutia odlišný náboj," vyznal sa.

Pribrzdilo ho zranenie

Pri strelení štvrtého gólu si M. Hajdučko v osobnom súboji vykĺbil rameno, ktoré mal v minulosti operované. "Ak by bolo 1:0, možno by som pokračoval. Za stavu 4:0 však už riskovanie nemalo význam," objasnil dôvod odstúpenia z hry. Po zmene strán sledoval duel z pozície diváka. Hral sa už vyrovnanejší futbal, no Nacina Ves stihla už len prikrášliť skóre. "Víťazstvo sme si nenechali ujsť," uzavrel Martin Hajdučko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V susedskom derby jasná výhra Strážskeho