V sobotu štartuje Memoriál Tomáša Jakubču

Čaká ich domáci turnaj. Michalovčanky nastúpia na Memoriáli T. Jakubču.
Čaká ich domáci turnaj. Michalovčanky nastúpia na Memoriáli T. Jakubču. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|16. aug 2012 o 00:00

Na 19. ročníku budú štartovať štyri družstvá z rôznych krajín. Iuventu ešte dnes čaká previerka s poľským Nowym Saczom.



MICHALOVCE. Michalovská Chemkostav aréna bude počas najbližšieho víkendu dejiskom tradičného turnaja pod názvom Memoriál Tomáša Jakubču, ktorý sa tohto roku uskutoční už po 19. raz.

Okrem domácej Iuventy sa na ňom predstavia český DHK Zora Olomouc, rumunský Jolidon Kluž a maďarský Barabás Veszprém.

Úradujúci slovenský majster sa na domácu previerku výborne naladil triumfom na turnaji v rumunskom Kluži, kde postupne zdolal Dunareu Brailu, domáci Jolidon a HCM Baia Mare, a obsadil tak prvé miesto.

„Dievčatá som pochválil, že dokázali uspieť v takej konkurencii. Všetky družstvá boli vyrovnané, už dlho sa nám nepodarilo triumfovať na takomto kvalitnom turnaji, ktorý bol na vysokej športovej a spoločenskej úrovni,“ prezradil tréner Iuventy Ján Packa, ktorého zverenky museli až v dvoch prípadoch po prestávke otáčať nepriaznivé skóre.

„Vzhľadom na to, že sme hrali proti silným celkom, nebolo ľahké zápasy otočiť. Dievčatá hrali v druhých polčasoch lepšie ako v úvodných. Potešilo ma aj to, že posledný duel dokázali otočiť hráčky z druhého sledu,“ tvrdil lodivod.

Dnes hostia Nowy Sacz

Ešte pred samotným Memoriálom T. Jakubču narazia Michalovčanky dnes o 18. hodine na poľský celok Olimpia-Beskid Nowy Sacz, ktorý privítajú na svojej pôde.

„Je to nováčik najvyššej poľskej súťaže. Chceme si proti nemu vyskúšať nové akcie či signály a príležitosť dostanú aj hráčky, ktoré s nami neboli v Rumunsku,“ uviedol J. Packa, ktorý sa bude musieť zaobísť bez služieb jednej z nových posíl Rusky Natalie Vinyukovej. Tú trápi zranená noha a nenastúpi ani na víkendovom turnaji.

Už tradične sa počas Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach koná aj medzinárodný turnaj Memoriál T. Jakubču, ktorý je spomienkou na zakladateľa ženskej hádzanej v metropole Zemplína.

Na 19. ročníku sa predstavia družstvá Iuventy, Klužu, Veszprému (obhajca prvenstva) a Olomouca, ktoré sa stretnú systémom každé s každým.

„Veszprému máme čo odplácať z prvého zápasu, Kluž sme nedávno na jeho pôde porazili a teraz nám určite bude chcieť túto prehru vrátiť. Olomouc poznáme z ligy, uvidíme v akej zostave k nám príde. Stále máme víťazné ciele a inak to nebude ani teraz,“ doplnil J. Packa.

ico

Program

Sobota 18. augusta
10.00 hod.: Michalovce – Olomouc.
11.45 hod.: Veszprém – Kluž.
17.00 hod.: Michalovce – Veszprém.
18.45 hod.: Kluž – Olomouc.

Nedeľa 19. augusta
10.00 hod.: Veszprém – Olomouc.
11.45 hod.: Kluž – Michalovce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V sobotu štartuje Memoriál Tomáša Jakubču