V repríze volejbalového finále chcú Spišiačky uspieť

Prvý s druhým. Prvé Spišiačky hrajú na pôde druhej Slávie EU Bratislava. Bude po dvoch týždňoch repríza z pohárového finále, ktoré Novovešťanky prehrali.
Prvý s druhým. Prvé Spišiačky hrajú na pôde druhej Slávie EU Bratislava. Bude po dvoch týždňoch repríza z pohárového finále, ktoré Novovešťanky prehrali. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|14. feb 2015 o 00:00

Spišská Nová Ves sa v sobotu predstaví na pôde Slávie EU Bratislava.

V krátkom časovom slede na seba narazia dve najlepšie extraligové tímy ženskej volejbalovej súťaže.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Súboj týchto dvoch družstiev je ozdobou súťaže a rovnako bol aj vyvrcholením finále Slovenského pohára, ktoré sa konalo v Spišskej Novej Vsi. Na tento zápas nemajú Spišiačky najlepšie spomienky, lebo ho prehrali 1:3.

„V sobotu nás čaká jeden z najdôležitejších zápasov druhej časti extraligy. Motiváciou navyše je, že s týmto súperom sme nezvládli finálový zápas Slovenského pohára podľa našich predstáv. Bude to boj o každú loptu,“ vyhlásila hráčka VK Spišská Nová Ves Katarína Olejníková.

Nočnou morou pre spišskonovoveské volejbalistky bol nezabudnuteľný druhý finálový set.

Ten prehrali obrovským rozdielom 7:25, a to sa ešte tejto sezóny, či už na pohárovej, alebo extraligovej úrovni, nestalo.

„Druhý set z finálového zápasu bol katastrofálny. Nevychádzalo vôbec nič. Bohužiaľ, aj takéto momenty patria k športu. Bolo nám to vyčítané zo všetkých strán. Stalo sa a volejbalový život ide ďalej. Pred nami je zápas, v ktorom to môžeme všetko napraviť,“ povedala Katarína Olejníková.

V plnej sile

Dnes by sa chceli Spišiačky v metropole Slovenska zdravo športovo pomstiť za nevydarené finále spred dvoch týždňov. Spišská je na čele tabuľky s 58 bodmi, Slávia má o dva menej. Boli tomu podriadené prípravy a tréningy?

„Na každý zápas je dôkladná príprava. Rozoberajú sa postavenia, družstvo, kto ako útočí, aké majú súperky servis a príjem. Každú hráčku analyzujeme individuálne, aby sme v zápase vedeli nájsť ich slabé stránky. Určite si želáme, aby tento súboj dopadol v prospech nás,“ odpovedala K. Olejníková.

V spišskom regióne šarapatí chrípka a veľká maródka. Na play–off sa pomaly doliečujú spišskonovoveskí hokejisti, prestávka v súťaži padla vhod extraligovým basketbalistom.

Aj vo volejbalovej ženskej partii boli menšie zdravotné problémy a choroby. Nastúpia proti Slávii EU Bratislava Novovešťanky v plnej sile?

„Tak na toto úplne odpovedať neviem, keďže sama som maródovala. Káder by mal byť v sobotu v plnej sile a zložení,“ skonštatovala Katarína Olejníková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V repríze volejbalového finále chcú Spišiačky uspieť