V Moldave zmena, hrá sa už dnes

Problémy. Ešte nevedno, či Kokanovič bude dnes zdravotne fit.
Problémy. Ešte nevedno, či Kokanovič bude dnes zdravotne fit. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|15. okt 2010 o 00:00

Po reprezentačnej pauze sa v druhej najvyššej futbalovej súťaži víkendovým 12. kolom začína odvetná časť. Ouvertúrou bude už dnes zápas v Moldave, kde FK Bodva privíta Petržalku o 17.30 h.

MOLDAVA. Pôvodne sa mal duel uskutočniť v sobotu, ale východniari požiadali zainteresované strany o skorší termín. Podľa manažéra klubu Vladimíra Popoviča Moldavčania hodlajú touto zmenou otestovať, akú odozvu u divákov by mali súťažné stretnutia hrané už v piatok. Nie je vylúčené, že pokiaľ by sa táto novinka uchytila, stala by sa neskôr možno aj pravidlom.

Náročná odveta

V predošlom vzájomnom zápase v Bratislave sa zrodila remíza, keď hostia viedli 1:0, domáci vyrovnali pár minút pred koncom z problematickej situácie zaváňajúcej ofsajdom. Premiéra teda pre nováčika nedopadla zle, lenže vtedy boli ešte východniari pre súperov veľkou neznámou. Teraz ich už majú súperi prečítaných. "Odvtedy sa všeličo zmenilo, lenže aj hostia nevedia, čo ich u nás čaká. Uvedomujeme si, že súper je kvalitný, veď sa vyšvihol na druhú priečku tabuľky a prenasleduje Trenčín. Lídra súťaže privítame zase o dva týždne, takže nás čaká krušné obdobie. Najbližšie je však našou povinnosťou vyhrať," poznamenal V. Popovič. Naposledy FK Bodva podľahol v derby v Michalovciach rozdielom triedy vinou nezvládnutého druhého polčasu. Počas prestávky bolo dosť priestoru na vyčistenie hláv a ujasnenie si zámerov. Mužstvo absolvovalo sústredenie v Tatranskej Lomnici a neodohralo žiadny prípravný zápas. Okrem dlhodobého maróda Pančíka (bol autorom premiérového gólu Moldavy v I. lige na pôde Petržalky) sa sťažuje na menšie zranenie aj Kokanovič. Novou tvárou je Čertík, bývalý hráč Tatrana Prešov. Ide o 25-ročného stredopoliara, ktorý by mal atakovať post v základnej zostave. Podľa manažéra klubu sa už zrejme do konca jesene súpiska nedoplní. Mimochodom, v dnešnom vystúpení debut v pozícii asistenta trénera Ladislava Lipnického absolvuje Roman Martončík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Moldave zmena, hrá sa už dnes