V hokejovom finále vedú Spišiačky

Sportnet|12. mar 2012 o 00:00

Po prvom meraní síl hokejovej ženskej ligy vedú na zápasy 1:0 Novovešťanky.



SP. NOVÁ VES. Výborná divácka kulisa, konečne aj dobrý začiatok stretnutia o 18. hodine sa podpísal pod veľmi dobrú úroveň prvého ženského finále.

Prvá tretina patrila domácim hráčkam, v druhej dominovali Popradčanky, ale nevyužili gólové šance. V rozhodujúcej tretej dvadsaťminútovke už išli Spišiačky húževnato za svojím cieľom a zvíťazili 4:1:

„Dievčatá si výkonom víťazstvo zaslúžili. Dobre korčuľovali. Zo začiatku bola nervozita, ktorej sa postupne opadala. Hlavne v obrannej činnosti sme súpera predčili,“ povedal po víťazstve 4:1 tréner HC Osy Spišská Nová Ves Pavol Findura.

Sériu vedú Novovešťanky 1:0 na zápasy. Hrá sa na dva víťazné.

Mohlo by sa zdať, že väčšiu výhodu majú zverenkyne trénera Findura, ale ten dôrazne prízvukuje: „Máme poučenie spred roka, keď Poprad doma jasne vyhral a k nám išiel suverénne. Nakoniec bolo všetko ináč.“

Chyby a góly

Prvé finále malo skvelú hernú úroveň. Obe družstvá hrali svižný, kombinačný hokej založený na bojovnosti. Popradčanky však tvrdo pykali za chyby, lebo dvakrát mali početnú výhodu a práve v presilovkách inkasovali až dva góly.

„Spišiačky mali domácu výhodu a dievčatá som nabádal, že to bude veľmi vyrovnaný zápas. Urobili sme chyby, ktoré domáce využili. Nemôžem mojim dievčatám uprieť bojovnosť, ale nemôže sa nám stávať, že vo finále dostaneme dva góly v presilovke,“ skonštatoval tréner Popradčaniek Peter Gápa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V hokejovom finále vedú Spišiačky