V domácej premiére by Iuventa rada potešila dobrou hrou

Sportnet|27. sep 2014 o 00:00

Iuventa hrá konečne doma, proti Písku zabojuje o ďalšie víťazstvo.



MICHALOVCE. Po vyše štvormesačnej prestávke nastúpia v sobotu podvečer v michalovskej Chemkostav aréne hráčky tamojšej Iuventy na ďalší súťažný zápas.

O 17.30 hod. budú slovenské majsterky vo svojej tohtosezónnej domácej premiére hostiť český Sokol Písek.

Doma je doma

V úvodnom kole spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) súper Michalovčaniek vyšiel naprázdno v Zlíne (prehral 15:25), Iuventa naopak naplno zabodovala v Partizánskom (vyhrala 29:18)

„Ak mám pravdu povedať, neviem, aké družstvo má momentálne Písek, je to však jedno, pretože do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať, a inak to nebude ani v sobotu,“ uviedla pivotka zemplínskeho celku Dominika Horňáková.

Družstvo aktuálneho víťaza WHIL sa už teší na stretnutie na domácej pôde.

„Doma je doma, inak sa hrá na vlastnom ihrisku ako u súpera. Chceme na úvod sezóny svojich priaznivcov potešiť dobrou hrou a zaknihovať víťazstvo,“ pokračovala slovenská reprezentantka.

Majú čo zlepšovať

Po mierne rozháranej príprave zavinenej početnými zraneniami boli mnohí fanúšikovia Iuventy zvedaví, ako vstúpia majsterky do novej sezóny.

Štart sa im vydaril, v osemfinále pohára vyradili Prešov, následne vyhrali na horúcej palubovke Partizánskeho.

„Na Slávii sme síce hladko triumfovali, ale stále je v našej hre čo zlepšovať. Makáme ďalej a snažíme sa odstraňovať nedostatky, aby to bolo lepšie a lepšie,“ tvrdila D. Horňáková.

V predchádzajúcich dvoch vystúpeniach Michaloviec s Pískom v Chemkostav aréne sa zakaždým zrodilo víťazstvo domácich priepastným rozdielom dvadsiatich dvoch gólov. Brali by také aj do tretice?

„Určite áno, ale prvoradé bude, aby sme získali dva body a podali čo najlepší výkon, to však musíme všetky odovzdať na ihrisku maximum,“ dodala michalovská odchovankyňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V domácej premiére by Iuventa rada potešila dobrou hrou