Už si aj vymýšľajú, len aby ho udržali

Bojovník. Marek Sapara (vpravo) sa ukázal ako hráč, ktorý ide naplno až do konca.
Bojovník. Marek Sapara (vpravo) sa ukázal ako hráč, ktorý ide naplno až do konca. (Autor: archív)
Sportnet|29. apr 2009 o 00:00

To, že Rosenborg Trondheim sa vyhupol na čelo najvyššej nórskej futbalovej súťaže, je zásluha i slovenského reprezentanta Mareka Saparu. Ten totiž v uplynulom 6. kole na ihrisku Lilleströmu doslova v hodine dvanástej zaznamenal víťazný gól svojho tímu.



TRONDHEIM. Pritom hostia prehrávali, ale finiš mali strhujúci.

Druhý zásah

Východniar prežíval znovu pekné športové pocity, bol z výsledku i úspechu - ako sa hovorí - na mäkko. Rozhodujúci zásah dal po akcii, ktorú sám založil, a keď dostal spätnú prihrávku, vedel, čo s loptou urobiť. "Pritom mi nešli štandardky, a tak som ani veľmi nedúfal, že sa presadím. Samého ma prekvapilo, že mi to tak sadlo," poznamenal 26-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý v tomto ročníku zaknihoval druhý zásah. V Trondheime sa hovorí o zisku titulu, a preto taktika klubu bola jasná už na začiatku sezóny - čo najlepšie odštartovať. "To sa nám darí, zatiaľ je pohoda. I v tomto zápase sme dokázali nielen kvalitu, ale aj zomknutosť tímu, bojovného ducha. Nevzdávali sme sa ani za nepriaznivého stavu." Inak, saparovci sú dosiaľ jediným nezdolaným celkom súťaže. Doma sa im však nehrá najlepšie, lebo každý súper k nim chodí brániť. I preto dva razy na vlastnom trávniku remizovali. "Teraz zase bude naháňačka za naším skalpom."

Neláme si hlavu

V uplynulých mesiacoch a týždňoch sa meno nášho zástupcu neraz spomínalo v tunajších médiách. I preto, že aktuálny bol jeho odchod do Turecka. Potom zase novinári vytiahli - podľa neho - nezmysel, že vraj odmietol podpísať ponúknutú novú zmluvu a chce odísť. " Nič z toho som však nepovedal. Možno je to len zbytočný hurhaj v médiách, aby vytvorili na mňa tlak. Lebo silou-mocou mienia, aby som zostal, zľakol sa a podpísal ďalšiu zmluvu. Žiadnu zmluvu mi však nikto nepredložil." Je však viac než isté, že Marek v Škandinávii nezostane. Aj jemu tunajší činovníci v zime povedali, že pokiaľ príde zaujímavá ponuka, pustia ho v lete preč. Preto mu nepredložili nový kontrakt. "Len treba počkať, či to bude naozaj tak, keď to bude aktuálne." Staré angažmán mu vyprší na konci roka 2010. Sapara si neláme hlavu nad tým, či sa opätovne ozve Besiktas Istanbul, alebo prídu záujemcovia z iných súťaží. "Všetko je možné, nechajme sa prekvapiť," zahral diplomaticky túto tému do autu. Isté je, že v Nórsku si urobil parádne meno a prispeli k tomu i výkony v národnom tíme. On sám aj s odstupom času rád spomína na kvalifikačný zápas v Prahe proti Česku. "Boli to veľké emócie. Predtým sme podobné duely nevyhrávali. Je dôležité, že práve podobné náročné duely ako s Poľskom či Čechmi sme zvládli. To pomôže každému hráčovi pri upevnení sebadôvery. Po návrate do klubu sa hrá potom istotne lepšie. Môžem to potvrdiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Už si aj vymýšľajú, len aby ho udržali