Uram: Máme lepších brankárov

Ján Pardavý prevažnú časť svojej hráčskej kariéry spojil s Duklou Trenčín.
Ján Pardavý prevažnú časť svojej hráčskej kariéry spojil s Duklou Trenčín. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|26. feb 2011 o 00:00

Trenčín sa naposledy tešil z titulu v roku 2004 pod vedením súčasného trénera Dušana Gregora.

BRATISLAVA, TRENČÍN. Štvrťfinálová dvojica Slovan – Trenčín má za sebou históriu siedmich sérií v play off. Bohatú na veľké zápasy, gestá i skraty. Šesťkrát bol úspešný Slovan. Aj v pamätnej lockoutovej sezóne 2004/05 Slovan s Višňovským a Šatanom vyradil v semifinále Duklu s Mariánom Hossom, Demitrom i Gáboríkom. V ročníku 2003/04 naopak omladený Trenčín s trénerom Šuplerom šokujúco vyradil silný Slovan v semifinále 3:2 na zápasy.

Gregor favorizuje Slovan

Tréner Dukly Dušan Gregor je realista. „Žiaľ, vo väčšine sezóny našim hráčom chýbali tradičné prednosti trenčianskej školy. Korčuľvanie aj zdravá agresivita zaostávali za predstavami. Preto ťažko hovoriť o sebavedomí."

Podľa Gregora je favoritom série Slovan 60:40. „Naše mužstvo sa musí vzchopiť, nájsť odhodlanie a nadviazať na svetlejšie záblesky zo základnej časti."

Gregor má rešpekt z útočníka Urama, ktorého v minulosti trénoval v Martine, i zo skúsených Lipianskeho kapuša, ale aj bratov Hunovcov a Bulíka. „Tí už dokázali, že sa v dôležitých momentoch dokážu presadiť."

Nad štartom 39­ročného útočníka Trenčína Jána Pardavého visí otáznik pre drobné zranenie. „Slovan je zdolateľný. Naša séria spolu s banskobystricko - zvolenskou bude určite divácky zaujímavá . Štvrťfinále asi nebudú krátke, no môžem sa aj mýliť."

Semifinále už na novom

Pardavý sa zo slovanistov najlepšie pozná s Lipianskym, s ktorým slávil titul čes〜kého majstra vo Vsetíne, a s Uramom, s ktorým hrával v Znojme.

Generálny manažér slovana Maroš Krajči sľubuje hráčom i fanúšikom atraktívny bonus. „Ak kolaudácia 28. februára dopadne dobre, prípadné semifinále by sme hrali na zrekonštruovanom štadióne Ondreja Nepelu."

Útočník Marek Uram získal so Slovanom už dva tituly. „Rešpektujem silu Trenčína, no verím, že postúpime. Rohodujúce môže byť, že máme lepších brankárov. "

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Uram: Máme lepších brankárov