Slovák zabehol za 24 hodín cez 200 km a na MS vybojoval bronz. Na vyhlásenie neprišiel, trpel

Slavomír Lindvai.
Slavomír Lindvai. (Autor: Archív Slavomíra Lindvaia)
Miloslav Šebela|4. dec 2023 o 09:42

Skvelý výkon predviedol aj vojvodinský Slovák Šuľa.

BRATISLAVA. „Bola to moja posledná,“ odpísal z Taiwanu Slavomír Lindai. Košický vytrvalec cez víkend nastúpil v Tchaj-peji na majstrovstvách sveta v behu na 24 hodín. Bola to už jeho sedemnásta 24-hodinovka.

V historickom poradí je medzi Slovákmi na prvej priečke. Nik neabsolvoval viac 24-hodinový behov.

Na šampionáte Lindvai dosiahol výkon 206,07 kilometra. V celkovom poradí obsadil 76. priečku. Vo vekovej kategórii 50 až 54 ročných však v rámci bežcov, ktorí sa prihlásili na šampionát WMA (World Masters Athletics) obsadil tretiu priečku.

Na slávnostné vyhodnotenie sa však nemohol dostaviť.

„Ocenenie musela miesto mňa prevziať Magdaléna Miklovičová, ktorá sa tiež zúčastnila majstrovstiev. Ja som bol indisponovaný. Bolo mi veľmi zle od žalúdka. Nezvládol by som to,“ opisoval 52-ročný vytrvalec z Malej Idy.

Lindvai nedávno v rozhovore pre Sportnet naznačil, že 24-hodinovkám sa už neplánuje v budúcnosti venovať. Chce sa venovať kratším behom.

„Behať budem do konca života, ale dlhé súťaže by som chcel do 55 rokov. To je asi dva a pol roka. Ale behať pre potešenie budem aj potom. Bez behu si neviem predstaviť život,“ vravel Lindvai.

Na výbornej piatej priečke v celkovom poradí skončil v rámci majstrovstiev sveta vojvodinský Slovák Michal Šuľa. Dosiahol výkon 266,452 km.

Šuľa má srbské aj slovenské občianstvo, žije na Slovensku a v tomto roku vytvoril rekord v behu Od Tatier k Dunaju v kategórii sólo (43:47 h).

Titul majstra sveta obhájil Alexander Sorokin z Litvy (301 km).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Slovák zabehol za 24 hodín cez 200 km a na MS vybojoval bronz. Na vyhlásenie neprišiel, trpel