Ocenil jeho kvality, túži po odvete. Súper Procházku: Nepáči sa mi, čo povedal

Glover Teixeira a Jiří Procházka.
Glover Teixeira a Jiří Procházka. (Zdroj: USA TODAY)
SvetMMA|30. jún 2022 o 22:26

Vrátil sa k titulovému zápasu s českým bojovníkom.

NEW YORK. Spätne sa ohliadol za neuveriteľným zápasom. Viac než osemnásť dní od historického úspechu českého bojovníka Jiřího Procházku na turnaji UFC 276, sa k súboju vrátil jeho súper, dnes už bývalý šampión Glover Teixeira.

Štyridsaťtriročný veterán v rozhovore v relácii The MMA Hour opísal dojmy zo zápasu, kde bol podľa bodových lístkov rozhodcov iba dvadsaťosem sekúnd od úspešnej obhajoby opasku vo váhe do 93 kilogramov.

Rodák zo Sobrálie na konci piateho kola prehral na submisiu.

Absolútne to nečakal, chce odvetu

Zaujímavosťou je, že Procházka bol prvým zápasníkom, ktorému sa podarilo špecialistu na submisie Teixeiru zdolať jeho vlastnou zbraňou - utiahnuť na submisiu.

„Pred piatym kolom sa ma môj tréner opýtal, ako sa cítim. Vyhrával som. V mojej mysli som bol nastavený, že som už prežil jeho najlepšie údery, že ma už nič nemôže ohroziť. Chcel som len udržať rovnaké tempo ako predtým a dôjsť si pre obhajobu. 

Kto by predpokladal, že ma utiahne na submisiu? Nikto, ani ja sám. Viem, že som urobil v zápase chyby, ale ten chlap je ozajstný bojovník. 

Nepáči sa mi, ako niekde povedal, že to nebol jeho najlepší výkon. Podľa mňa to, čo predviedol, bol presný opak - úžasný výkon. Prečo inak by to fanúšikovia aj odborníci nazývali do tejto chvíle najlepším zápasom roka 2022,“ pýta sa známy bojovník.

V rozhovore s elitným reportérom Arielom Helwanim Teixeira ocenil schopnosti svojho protivníka.

Na Procházkovi vyzdvihol nezlomnú vôľu či technickú vyspelosť v defenzíve.

„Jeho schopnosti na zemi ma prekvapili. Perfektne si urobil domácu úlohu a skvelo unikal preč z nebezpečných pozícií. 

Viem veľmi dobre, že mám na zemi brutálny ground and pound a on to prežil. Chce to veľa odhodlania a nezlomnej povahy, aby ste toto prežili a ešte vyhrali.“

Rovnako ako po zápase, aj tentokrát Teixeira zopakoval túžbu stretnúť sa s Procházkom v odvetnom súboji.

„Poviem to takto, každý to chce vidieť. Odvetu nemusíme ani promovať a vieme, že to bude skvelé. Teraz je to na vedení UFC.

Ak by to ale nevyšlo, nie som ten typ, ktorý bude teraz všade vykrikovať o svoju príležitosť. Zariadim sa podľa toho, čo príde,“ povedal prvý muž rebríčka poloťažkej divízie UFC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ocenil jeho kvality, túži po odvete. Súper Procházku: Nepáči sa mi, čo povedal