"Tyran" Ronaldo verí, že ho v Manchestri čaká aplauz

Pavol Spál|5. mar 2013 o 00:00

Real Madrid či Manchester United. Jeden z najväčších favoritov na triumf iste z Ligy majstrov vypadne.

BRATISLAVA. Vo svojom džobe sú považovaní za najlepších stratégov na svete. Keď nejdú proti sebe - vzájomne si radia, ako zničiť iných.

Futbalových trénerov José Mourinha (Real Madrid) a Alexa Fergusona (Manchester United) spája priateľstvo.

Mourinho sa teší, ako si dnes na štadióne po súboji vypijú pohár vína. Predtým však chce svoj trénersky vzor pokoriť – a to na jeho pôde v Manchestri, kde Ferguson vládne už takmer dvadsaťsedem rokov.

Prvý súboj osemfinále Ligy majstrov sa skončil v Madride 1:1. Real či United. Jeden z najväčších favoritov na triumf iste z najprestížnejšej súťaže vypadne.

Odvety osemfinále, 20:45:
  • Manchester United - Real Madrid (prvý zápas 1:1) – Prima Cool
  • Borussia Dortmund - Šachtar Doneck (prvý zápas 2:2)

„V odvete všetkým ukážeme. Pokojne môžeme streliť viac ako gól a naše šance na postup sú veľké,“ verí Mourinho, ktorý je s ročným príjmom 15,3 milióna eur najlepšie plateným koučom sveta. Ferguson je štvrtý: 9,4.

Obaja kouči vyhrali Ligu šampiónov už dvakrát, starší a skúsenejší Ferguson má navrch v počte národných titulov, vo vzájomných súbojoch je lepší Mourinho.

Mourinho vedie

Z pätnástich zápasov prehral iba dvakrát. Real navyše poslal z hry United v troch zo štyroch play – off súbojov v Lige majstrov, naposledy v roku 2003.

Oba tímy majú brilantnú formu. United suverénne vedie anglickú ligu. V tomto roku ešte neprehral, v posledných deviatich súbojoch Premier League inkasoval iba dvakrát.

Realu riadne stúplo sebavedomie, v posledných dvoch súbojoch pokoril Barcelonu – najlepší tím päťročnice.

Ronaldo je vraj tyran

„Ak sme vyhrali v Barcelone, zvládneme aj postup cez United,“ cituje stránka United stredopoliara Realu Mesuta Özila.

Madrid má navyše vo svojom tíme Cristiana Ronalda, v tomto roku niet hráča s lepšou streleckou formou. Strelil šestnásť gólov. So siedmimi zásahmi je v tomto ročníku i najlepším strelcom Ligy majstrov.

„Je to tyran, ktorého korisťou sú slabí obrancovia,“ opísal Ronalda jeho bývalý spoluhráč z Manchestru Gary Neville. Ronaldo pôsobil v United šesť rokov.

A očakáva, že ho fanúšikovia na Old Trafford vytlieskajú aj napriek tomu, že sa vrátil, aby ich milovaný tím vyradil.

Nech ho vypískajú

„Po tých rokoch, čo som tam prežil a koľko som si tam vytvoril priateľstiev, je to miesto, kde sa dočkám aplauzu,“ verí Ronaldo, ktorý si na štadióne United zahrá prvýkrát od roku 2009 - keď klub opustil.

„Určite ho v momente, keď vybehne na trávnik, čaká vrúcne privítanie. V našom drese odviedol fantastickú robotu. No ihneď po výkope zápasu ho môžu vypískať, koľko sa im zachce,“ dodal so smiechom Ferguson.

Ronaldo chce United zarmútiť. „Streliť gól na Old Trafforde by bola pre mňa veľkolepá udalosť. Neviem, ako by som ho oslávil , ale bolo by to spontánne gesto,“ uzavrel Ronaldo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»"Tyran" Ronaldo verí, že ho v Manchestri čaká aplauz