Trofeje pre najlepších športovcov si prebrali Macejková a hokejisti

Sabinovskí športovci. Dostali ocenenie za predchádzajúci rok.
Sabinovskí športovci. Dostali ocenenie za predchádzajúci rok. (Autor: Daniel Dedina)
_novy|21. apr 2016 o 00:00

V Sabinove minulý týždeň vyhlásili najúspešnejších športovcov mesta za rok 2015.

SABINOV. Anketa najúspešnejších športovcov mesta prešla v Sabinove v uplynulom období podstatnou zmenou.

Kým v predchádzajúcich rokoch boli do nej zaradení všetci sabinovskí športovci, bez ohľadu na klubovú príslušnosť, aktuálne kompetentní vyberajú laureátov výlučne pôsobiacich v danom období v sabinovských kluboch.

Individuálnu kategóriu ovládol v meste mimoriadne úspešný Karate klub Katsudo, ktorý v predošlom roku získal na domácej úrovni úctyhodných 126 zlatých, 68 strieborných a 86 bronzových medailí.

Z medzinárodných turnajov mu do klubovej vitríny pribudlo 30 zlatých, 19 strieborných a 35 bronzových kovov. Z ďalších športov mali zastúpenie predstavitelia kickboxu, šachu, silového trojboja, futbalu, hokeja i mažoretkového športu.

Na kolektívnom poli sa popri karatistoch a mažoretkách zviditeľnili najmä úspešní hokejisti, ktorí postupom do semifinále v premiérovom vydaní play-off 2. ligy dosiahli najväčší úspech v novodobej histórii klubu.

Víťaznú trofej prebral kapitán tímu Marcel Paulovský.

Napreduje každým tréningom

„Neustále sa snažíme o to, aby sme boli ešte úspešnejší. Raz to vyjde lepšie, inokedy menej,“ povedal predseda KK Katsudo Jozef Semaník, ktorý sa taktiež ocitol medzi ocenenými.

Pri srdci ho výrazne hrial pocit hrdosti z toho, že na minuloročných majstrovstvách Slovenska v Žiline triumfovali z piatich ženských seniorských kategórií až v troch Sabinovčanky.

Ocenenie zároveň prebral aj za dcéru Veroniku, ktorá v tom čase štartovala na pretekoch Svetového pohára v Dubaji.

Zlatý klinec celého slávnostného podvečera prišiel na záver, kedy nastalo vyhlásenie Absolútnej víťazky. Stala sa ňou talentovaná karatistka Ina Macejková.

„Určite som sa za rok posunula výkonnostne ďalej, každým tréningom sa snažím napredovať,“ povedala na pódiu vlaňajšia vicemajsterka Európy zo šampionátu kadetov, juniorov a U21 vo Švajčiarsku a viacnásobná slovenská majsterka.

FAKTY

Jednotlivci

Absolútny víťaz: Ina Macejková (karate).

Najúspešnejší – dospelí: Adrián Perháč (silový trojboj), juniori: Marek Karlík (kickbox), žiaci: Barbora Falatová (karate).

Ďalší ocenení – dospelí: Veronika Semaníková (karate), Lukáš Debnár (kickbox), Ľubomír Andraščík (futbal), Melánia Daňková (mažoretky), Marcel Paulovský (hokej), juniori: Patrik Kravec (šach), žiaci: Kristína Šimčíková, Michaela Bryndzová, Denisa Blizmanová, Richard Mácha, Ema Pigová (všetci karate), Oliver Cuker (šach).

Funkcionári: Miroslav Mihalík (futbal), Jozef Semaník (karate), Ján Župa (tenis).

Kolektívy

Najúspešnejší – dospelí: Hokejový klub Sabinov, juniori: Mažoretky Tedasky, žiaci: KK Katsudo Sabinov.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 15/2016, v predaji od 19. 4. do 25. 4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trofeje pre najlepších športovcov si prebrali Macejková a hokejisti