Trnavčania majú charakter, nezlomilo ich počasie ani žrde

(Autor: TASR)
Ladislav Harsányi|22. júl 2011 o 15:30

Na Spartak Trnava sa vrátili diváci a hráči sa im odvďačili postupom v Európskej lige.

Na Spartak Trnava sa vrátili diváci a hráči sa im odvďačili postupom v Európskej lige.

BRATISLAVA. Počasie, súperove „dobre postavené žrde“ ani epriaznivý vývoj zápasu (0:1) nezastavili futbalistov trnavského Spartaka. Po víťazstve 3:1 nad KF Tirana sa zverenci trénera Pavla Hoftycha môžu pripravovať na ďalšieho európskeho protivníka Levski Sofia. „Vtiahli sme divákov do hry, ďakujem im za fantastickú podporu,“ vravel po zápase Hoftych.

Bulharský rekordér

Historicky najúspešnejší i najpopulárnejší bulharský klub minulej sezóny skončil druhý tri body za Litexom Loveč. Trénerom Levski je v novej sezóne Georgi Ivanov, ktorý zastával funkciu športového riaditeľa klubu. Hneď po prevzatí funkcie vyhlásil, že ak Levski nezíska titul, trénerský post opustí.

Mužstvo okolo skúseného kapitána Christa Jovova (bývalého reprezentanta) sa skladá prevažne z domácich hráčov, ktorých dopĺňajú traja Holanďania, Španiel, Švéd Čiernohorec a Macedónčan.

Z Mozartovho mesta

Senicu čaká budúci štvrtok európska premiéra v Salzburgu. Red Bull stačila na postup domáca bezgólová remíza s Liepajas Metalurg.

„Red Bull však vyhral vonku 4:1, tréner preto dal priestor i hráčom z lavičky. Zo základnej zostavy nastúpili len štyria futbalisti,“ vysvetlil na stránke FK Senica športový riaditeľ Dušan Vrťo, očitý svedok zápasu. Salzburg je rakúskym vicemajstrom a vedie ho holandský tréner Ricardo Moniz. Okrem Slováka Dušana Šventa je v tíme ďalších šestnás legionárov!

Žilina sa rozlúčila

Futbalisti MŠK Žilina po lanskom prieniku do skupinovej fázy Ligy majstrov sa v Európskej lige lúčili už po dvoch zápasoch. Víťazstvo 2:0 nezmazalo trojgólovú stratu z Reykjavíku, a tak sa Žilinčania môžu naplno sústrediť na domáce súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Trnavčania majú charakter, nezlomilo ich počasie ani žrde