Tretia trénerská misia Miroslav Dunčka v Smižanoch

Miroslav Dunčko. Ako tréner z Krompách prestúpil do piatoligových Smižian.
Miroslav Dunčko. Ako tréner z Krompách prestúpil do piatoligových Smižian. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|18. júl 2014 o 00:00

Spokojnosť s pôsobením v Krompachoch. V staronovom klube opäť chcú hrať o špicu tabuľky.



SMIŽANY. Hektický rok má za sebou na Spiši dobre známy tréner Miroslav Dunčko. Pred rokom a pol prišiel do Krompách, kde vybojoval postup do najvyššej krajskej súťaže.

S mužstvom oslávil 100 rokov futbalu v Krompachoch a potom ako nováčik bojoval o náročné štvrtoligové body. Popri tom v jarnej časti sa dožil životného jubilea 50 rokov.

Pokojný rozchod

Päťdesiatročný tréner Dunčko možno v kútiku duše odchádza z Krompách nespokojný, lebo naozaj malý krôčik ho delil od toho, aby s mužstvom postúpil do tretej najvyššej slovenskej súťaže.

„Rozlúčili sme sa slušne a v pohode. Po roku a pol bola spokojnosť na oboch stranách,“ otvorene povedal M. Dunčko, ktorý možno ani na deň neostal bez trénerskej práce.

„Už je to isté, že som trénerom Smižian. V tomto klube som už dvakrát pôsobil. Teraz ma oslovili funkcionári s tým, aby sme opäť dali dokopy dobrú futbalovú partiu a hrali o popredné umiestnenia. Už samotná sezóna ukáže, či na špicu tabuľky máme, alebo nie,“ povedal nový kormidelník piatoligových Smižian.

Futbalové leto

Aj Smižany patria k tým klubom na Spiši, ktoré letnú prestávku využívajú na kvalitnú prípravu. Majú za sebou dve prípravné stretnutia a novému trénerovi robia menšie starostí problémy z tréningovou dochádzkou.

„Je to taký letný problém. Buď hráči sú na brigádach, nestíhajú pre pracovné povinností tréningy a prípravné zápasy. Teraz tu máme Spišský trh a tak nie všetkým tieto termíny vyhovujú. Absolvovali sme dve prípravné stretnutia. Sú v pláne ďalšie priateľské zápasy, doma privítame mojich bývalých zverencov z Krompách a hľadáme potom súpera na generálku na nový súťažný ročník,“ uviedol Miroslav Dunčko.

Stručne opísal najnovšie zmeny v kádri: „Čo ma teší, že sa vrátili do Smižian Hagara a Krempaský. Obzeráme sa po ďalších hráčoch.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tretia trénerská misia Miroslav Dunčka v Smižanoch