Tretí domáci titul mu otvoril dvere do reprezentácie

Juniorský majster. V Zuberci zabojoval Martin Mamrilla o domáci majstrovský titul.
Juniorský majster. V Zuberci zabojoval Martin Mamrilla o domáci majstrovský titul. (Autor: archív)
Sportnet|25. jún 2009 o 00:00

Domáci titul v juniorskej kategórii na majstrovstvách Slovenska juniorov v Zuberci otvoril dvere do reprezentácie rodák z Podhradíka Martin Mamrilla. Niekoľko dní predtým dominoval aj na Veľkej cene Ilavy, kde zvíťazil v kategórii nad 75 kg.



PREŠOV. Na pohárové podujatie do Ilavy odchádzal s tým, aby nadviazal na minuloročné vystúpenie na tomto podujatí. Vtedy sa stal absolútnym víťazom, pričom na popredné priečky chcel zaútočiť aj teraz. Priznal, že jeho zostava aj forma ešte nebola najlepšia, ale predsa len dokázal zabojovať a z kvarteta súťažiacich vyšiel najlepšie. "Na tomto podujatí som nešiel na doraz, mal som aj viac kilogramov. Skôr som tieto preteky bral ako vhodnú prípravu na domáci šampionát. V zostave som mal ešte nejaké rezervy, ktoré som sa snažil počas niekoľkých voľných dní voľna pred majstrákom v Zuberci odstrániť. Podarilo sa mi zhodiť z váhy 1,7 kg vo forme vody aj tuku a na domáci šampionát som odchádzal v lepšej forme," prezradil člen ŠK Universal fitnes centra Prešov Martin Marmilla.

Medzi juniormi už končí

Táto sezóna je poslednou medzu juniormi a snaží sa zabojovať o čo najlepšie umiestnenia na jednotlivých podujatiach. V priebehu niekoľkých dní si pripísal dve prvenstvá, ktoré majú pre mladého kulturistu veľký význam. Svojou zostavou aj postavou na šampionáte zaujal reprezentačného trénera, ktorý ho nominoval na blížiaci sa európsky šampionát do rumunského mesta Baia Mare počas tohto víkendu. " V Zuberci som mal lepšiu formu a po zhodení niekoľkých kilogramov som bol aj ostrejší. Som rád, že to nakoniec vyšlo na prvé miesto a po minuloročnom druhom mieste som získal vytúžený titul," priznal. Svoju medailovú zbierku v juniorskej kategórii rozšíril a zároveň sa mu splnil sen, keď dostal pozvánku do reprezentácie. "S niečím takým som vôbec nerátal a zostal som milo prekvapený. Na posledných dvoch domácich podujatiach som mal solídnu formu a zrejme aj zostava zaujala reprezentačného trénera, ktorý na nich nechýbal. Stále som túžil vyskúšať si aj nejaké medzinárodne podujatie, avšak že prvým budú hneď majstrovstvá Európy, som isto nečakal. Mám z toho aj trocha obavu, ale je to veľká výzva. Na prípravu nebolo veľa času, ale snažil som sa urobiť do odchodu maximum. Predpokladám, že konkurencia bude veľmi silná, ale verím, že pri troche šťastia by som mohol zabojovať o finále," vyslovil svoje želanie M. Mamrilla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tretí domáci titul mu otvoril dvere do reprezentácie