Tréner zneužíval mladú skokanku do vody. Putuje na štyri roky do väzenia

Bývalý tréner skokov do vody William Bohonyi na súde.
Bývalý tréner skokov do vody William Bohonyi na súde. (Autor: Kantele Franko - TASR/AP)
SITA|13. aug 2019 o 09:53

Bohonyiho uznal súd vinným za sexuálne zneužívanie.

COLUMBUS. Niekdajšieho trénera v skokoch do vody na univerzite v americkom Ohiu Williama Bohonyiho uznal súd vinným za sexuálne zneužívanie svojej mladej zverenky Estee Pryorovej.

Tá obvinila Bohonyiho, že pod nátlakom ju nútil k pohlavnému styku, keď mala športovkyňa 16 rokov. Bývalého kouča teraz čaká pobyt za mrežami, súd mu vymeral štyri roky nepodmienečne.

Podľa Bohonyiho obhajcu išlo o styk dvoch osôb, ktoré spolu mali vzťah a súhlasili s ním. Celý prípad podľa neho nie je tak vážny, ako sa zdá. Bohonyi už nie je trénerom na spomenutej univerzite celých päť rokov, vyhodili ho po prepuknutí škandálu. Okrem Pryorovej sa totiž prihlásili aj ďalšie športovkyne, ktoré mal sexuálne zneužívať.

Pryorová, ktorá sa už súťažne nevenuje skokom do vody, je súčasťou skupiny športovkýň, ktoré žalujú národnú strešnú organizáciu tohto odvetvia USA Diving za to, že jej predstavitelia neurobili dostatočné opatrenia, aby Bohonyimu zabránili v nezákonnom konaní.

"Uvedomujem si, že to, čo som spravil, je zlé. Do konca života teraz budem pykať za svoje sebecké a narcistické správanie," vyhlásil Bohonyi, ktorý po návrate na slobodu bude súčasťou národného registra sexuálnych delikventov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Tréner zneužíval mladú skokanku do vody. Putuje na štyri roky do väzenia