Tréner Skočovski o vypadnutí z extraligy: Beriem to na seba

Nezvládli to. BAM Poprad prehral rozhodujúci zápas na Slovane.
Nezvládli to. BAM Poprad prehral rozhodujúci zápas na Slovane. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|10. máj 2016 o 00:00

Obrovské sklamanie. Basketbalistky BAM Poprad vypadli po ročnom účinkovaní z extraligy.

Obrovské sklamanie. Presne to prežívali basketbalistky BAM Poprad po sobotňajšom zápase v Bratislave. Po prehre v rozhodujúcom piatom súboji play-off série o 7. miesto s domácim Slovanom vypadol po ročnom účinkovaní popradský nováčik z extraligy.

POPRAD. V stredajšom dueli nevyužili Popradčanky na domácej palubovke mečbal a po prehre 54:58 musel o víťazovi série rozhodnúť až piaty zápas v hlavnom meste.

V ňom prehrali hráčky spod Tatier o 19 bodov (52:71), čo znamená, že v extralige skončili na poslednej priečke.

„V prvej časti zápasu sme hrali celkom dobre a vyzeralo to nádejne. Dve minúty pred koncom prvého polčasu sme urobili dve chyby, ktoré Slovan hneď potrestal a odskočil nám na rozdiel deviatich bodov. Cez prestávku sme si povedali, že sa súpera pokúsime prekvapiť. To sa nám ale nepodarilo, Slovan bol dobre rozbehnutý. Mimoriadne sa mu darilo strelecky a tak sa bodový rozdiel zvyšoval. Nepomáhali nám oddychové časy ani rotácia hráčok. Skúšali sme rôzne varianty, chcenie bolo obrovské. Zvonku nám to nepadalo, tlačili sme to pod kôš. Jednoducho sa nám nedarilo. Beriem to na seba,“ smutne skonštatoval tréner BAM Poprad Igor Skočovski.

Skočovski: Bolí to každého z nás

Partia so Slovanom bola nesmierne vyrovnaná a dramatická. Ani jeden z úvodných štyroch súbojov sa neskončil viac ako päťbodovým rozdielom. Rozhodujúci piaty duel však ovládli Bratislavčanky.

„Zo športového hľadiska je to pre nás obrovské sklamanie. Nikto nemá rád prehry, zvlášť, keď sa hrá o záchranu. Všetkých nás to veľmi mrzí. Je ťažké sa s tým vysporiadať, bolí to každého z nás. Bolesť určite bude pretrvávať dlhšie,“ neradostne doplnil Igor Skočovski.

Výsledky – streda: BAM Poprad – BK Slovan Bratislava 54:58 (28:27), najviac bodov PP: Hadačová 22, Theinerová a Husárová po 9, sobota: BK Slovan Bratislava – BAM Poprad 71:52 (39:30), najviac bodov PP: Hadačová 23, Theinerová 9, Kudličková, Pavlendová a Husárová po 6. Konečný stav série: 3:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Skočovski o vypadnutí z extraligy: Beriem to na seba