Tréner Holandska nezobral van Persieho. "Nie je v dobre forme," vraví

Robin Van Persie.
Robin Van Persie. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. nov 2015 o 21:20

Holandsko, ktoré nepostúpilo na ME, odohrá prípravné zápasy proti Nemecku a Walesu.

AMSTERDAM. Holandský futbalový útočník Robin van Persie nefiguruje v nominácii reprezentácie na prípravné zápasy proti Walesu a Nemecku. "Oranjes" majú za sebou neúspešnú kvalifikáciu a na majstrovstvách Európy 2016 budú chýbať.

Tridsaťdvaročný van Persie, ktorý ako kapitán doviedol Holandsko k bronzu na minuloročných majstrovstvách sveta, sa nezmestil do tímu trénera Dannyho Blinda. Ten nie je presvedčený o forme útočníka Fenerbahce Istanbul.

"Nemyslím si, že je v dobrej forme. Chcem dať šancu aj iným hráčom," povedal médiám Blind a dodal, že najlepší strelec v histórii Holandska má dvere do národného tímu stále otvorené.

V nominácii chýba aj zranený stredopoliar Manchestru United Memphis Depay, Blind chcel prehovoriť k návratu do reprezentácie 35-ročného Dirka Kuyta, ale útočník Feyenoordu mu odkázal, že príde, len keď mu tréner garantuje miesto v základnej zostave. Nováčikom v reprezentácii je stredopoliar Feyenoordu s bosnianskymi koreňmi Marko Vejinovič.

Holanďania sa predstavia 13. novembra v Cardiffe proti domácemu Walesu a o štyri dni neskôr nastúpia v Hannoveri proti Nemecku.

Nominácia Holandska:

Brankári: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Obrancovia: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Marseille), Jairo Riedewald, Kenny Tete, Joel Veltman (všetci Ajax)

Stredopoliari: Daley Blind (Manchester United), Vurnon Anita (Newcastle United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovič (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Útočníci: Bas Dost (Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskva), Arjen Robben (Bayern Mníchov)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Tréner Holandska nezobral van Persieho. "Nie je v dobre forme," vraví