Tréner Berta nerátal na úvod s deviatimi bodmi

Roman Berta. Stal sa novým trénerom Hanisky.
Roman Berta. Stal sa novým trénerom Hanisky. (Autor: archív)
Sportnet|13. aug 2010 o 00:00

Po troch kolách v IV. lige skupine Juh zostali bez prehry len štyri celky, z ktorých dva nestratili ani bod.

Na poste lídra je dvojica Haniska a Turňa, ktorá má na svojom konte plný počet bodov, dva body z deviatich možných stratili V. Revištia a nováčik Hrabušice ešte nevyhral ani neprehral. V ostatnom kole márne čakal na súpera, a tak poľahky príde k trom bodom po kontumačnom víťazstve nad Rudňanmi.

HANISKA. Úvodné zápasy sezóny naznačujú, že môžeme očakávať zaujímavú zápletku v hornej polovici tabuľky. V solídnych jarných výkonoch pokračuje aj na jeseň Haniska, ktorá posilnila realizačný tím o trénera Romana Bertu, ktorému sa skončila zmluva v Ružomberku. Nový kormidelník vniesol priaznivý vietor do plachiet mužstva, ktoré nastavilo latku dosť vysoko. Dosiali dve zhodné víťazstvá 5:1 doma aj vonku a uplynulú nedeľu vyhrali nad Rožňavou 2:1, čo bolo viac ako sympatickým vykročením do sezóny.

Dobrá strelecká efektivita

Majú viac ako lichotivé skóre na začiatok sezóny, ktorá však ešte môže poriadne premiešať kartami. "Po skončení spolupráce v Ružomberku ma oslovili funkcionári Hanisky s trénerskou ponukou. Prostredie poznám, aj niektorých hráčov, preto dohoda bola rýchlo na svete," hovorí R. Berta, ktorého teší vstup jeho zverencov do sezóny. S deviatimi bodmi po troch kolách veľmi nerátal. "Pri pohľade na žreb prvých troch kôl, bolo jasné, že to nebude pre nás ľahké. V prvom kole sme hostili bývalého treťoligistu, potom sme cestovali do Krompách, ktoré na jar hrávali solídny futbal, a doma sme privítali Rožňavu. Súperi viac ako zdatní, preto som rátal, že môžeme stratiť nejaký bodík za remízu. Nestalo sa, a tak už máme v talóne niečo nadplán," s úsmevom priznáva R. Berta. Súperom nechtiac poslali vizitku s tým, že opäť chcú bojovať o prvú priečku. Vlani skončili na druhom mieste za moldavskou rezervou. "O cieľoch a plánoch sme nehovorili, skôr sa pripravujeme zo zápasu na zápas. Dobré výsledky vniesli do šatne pohodu, ktorú by sme chceli preniesť aj na trávnik a do našej hry. Tri zápasy počas týždňa je pre amatérske mužstvo dosť náročné, čo sa ukázalo aj v nedeľňajšom stretnutí. Prejavila sa únava a dostali sme veľmi lacný gól. Som rád, že chlapci dokázali otočiť výsledok, keď do streleckej listiny sa zapísali bratia Molnárovci. V tomto zápase sme sa viac trápili, lebo predtým sme dosiahli vysoké víťazstvá a všetci si mysleli, že aj do tretice nám to bude padať. Potešila dobrá strelecká efektivita v prvých dvoch meraniach síl, v ktorých sme podali dobré výkony aj po taktickej stránke," povedal R. Berta.

Do Gemera v role favorita

Deväť bodov a vysoko aktívne skóre po troch kolách pasuje zverencov trénera R. Bertu do roly papierového favorita pred najbližším kolom. V ňom Haniska cestuje do Štítnika, ktorý ma vyrovnanú bilanciu jedno víťazstvo, remíza a prehra so skóre 6:5. Zdá sa, že v defenzíve to gemerskému celku škrípe a pri streleckej potencii Hanisky môžeme očakávať zaujímavý duel s potrebným futbalovým korením. "Vo všeobecnosti je známe, že v Štítniku sa body ľahko nezískavajú, ale pokúsime sa presadiť svojím výkonom a niečo ukoristiť," dodal R. Berta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Berta nerátal na úvod s deviatimi bodmi