Trenčín získal s Popradom prvé body sezóny

Márna snaha Popradčanov na trenčianskom ľade.
Márna snaha Popradčanov na trenčianskom ľade. (Autor: SITA/Tomáš Somr)
Sportnet|1. okt 2012 o 00:00

Nevydarená druhá tretina rozhodla o ďalšej prehre Popradčanov, tentoraz na ľade Dukly Trenčín. „Vojaci“ pritom získali svoje vôbec prvé body v tejto sezóne.



TRENČÍN/POPRAD. Domáci boli od začiatku aktívnejší a v úvodných dvoch tretinách prestrieľali svojho súpera.

V bránke Popradu nastúpil po druhýkrát za sebou Sidor, keďže Fín Nikkilä má bolestivo narazený hrudník a niekoľko dní bude musieť ešte odpočívať.

Na rýchly vedúci gól Trenčanov dokázali ešte v prvej tretine odpovedať Podtatranci vyrovnávajúcim zásahom Buca. V druhej časti však inkasovali tri zlepené góly a domáci boli znova na koni.

Iskierku nádeje vykresal v úvode tretej časti hry Dávid Skokan, ktorý bol jedným z najaktívnejších hráčov hosťujúceho mužstva.

Z množstva šancí i niekoľkých samostatných nájazdov však dokázal skórovať len raz. Po premenenom trestnom strieľaní Pardavého bolo o víťazovi súboja definitívne rozhodnuté.

„Mali sme veľmi zlý nástup do zápasu, keď sme hneď v jeho úvode inkasovali. To by sa nám nemalo stávať. Potom sa to už s nami viezlo, hoci sme vyrovnali a dostali sa späť do stretnutia. Mali sme veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Keď dal Trenčín v druhej tretine tri góly, ťažko sa to už potom obracalo,“ povedal nám rýchlonohý útočník Popradu Dávid Skokan.

Nepremenené šance ho mrzeli. „Mrzia ma hlavne tie dva nájazdy. Raz som to mieril nad a potom i pod vyrážačku, no nepadlo mi to tam. Neviem, či si mám vymeniť ruky, alebo čo. Keby som svoje šance premenil, určite by sa zápas vyvíjal inak. Dávid Buc mi to dvakrát pekne prihral. Beriem túto prehru aj na seba, lebo v Poprade odo mňa očakávajú, že budem strieľať góly,“ poznamenal Skokan, ktorý jeden gól ale včera predsa len dal a ten by mu mohol zdvihnúť sebavedomie.

„Som rád, že som dal aspoň ten jeden, ale na pohode určite nikomu nepridá, keď sa mužstvu nedarí. Robíme zbytočné chyby a nehráme disciplinovane. Musíme to na tréningu pilovať a pracovať na všetkých maličkostiach,“ naznačil Skokan.

Už zajtra čaká Popradčanov na domácom ľade slovenská reprezentačná dvadsiatka. „Určite nás nečaká nič ľahké. Mladí chlapci hrajú agresívne a dobre dozadu. Pre nás je to ale takpovediac povinný zápas, ktorý musíme zvládnuť,“ uzavrel Skokan.

ico

Dukla Trenčín - HK Poprad 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Góly: 2. Lelkeš, 25., 32. a 48. Pardavý z tr. strieľanie, 29. Tybor - 16. Buc, 44. Skokan.

Rozhodovali: J. Konc - Holienka, Valach, vylúčenia: 4:8, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez striedania, 1 740 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trenčín získal s Popradom prvé body sezóny