Traja poslední sú zo Spiša, nováčik medzi nimi nie je

Piata liga s nelichotivým postavením Spišiakov. Tri kluby zo Spiša sú na chvoste tabuľky, Kluknava nie.
Piata liga s nelichotivým postavením Spišiakov. Tri kluby zo Spiša sú na chvoste tabuľky, Kluknava nie. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|7. nov 2016 o 00:00

S futbalovým rokom 2016 je v Kluknave maximálna spokojnosť.

SPIŠ. Predohrávkou prvého jarného kola sa na futbalovom Spiši zatvorili brány štadiónov. Nasleduje zimná prestávka.

V piatej lige Podtatranskej je z pohľadu spišských zástupcov nelichotivý pohľad. Na chvoste je trojica Spišské Vlachy, Smižany a Helcmanovce.

Derby o jednom góle

Menším potešením sú výkony nováčika z Kluknavy. Ten hostil v domácej rozlúčke rivala zo Spišských Vlách. Pre obe mužstvá to bol nesmierne dôležitý zápas a tri body.

„Posledný zápas bol pre nás náročný. Hralo sa na ťažkom teréne, ale ihrisko bolo výborne pripravené. Derby bolo vyrovnané a bojovným výkonom sme súboj zvládli. Víťazstvo, hoci veľmi tesné, nás nesmierne teší. Súboj to bol o jednom góle, no v 90. minúte sme zažili mierny šok, lebo hráč hostí z troch metrov netrafil prázdnu bránu,“ zhodnotil stretnutie predseda FK Kluknava Ján Richnavský.

Dobrý futbalový rok

Pred štartom nového ročníka sa nováčikovi veľké šance nedávali. Nakoniec Kluknava patrí medzi príjemné prekvapenia. Desiata priečka v silnej konkurencii je odzrkadlenie dobrej práce v klube.

„Jeseň bola pre nás ťažká. Podľa môjho názoru, ako nováčik sme si nepočínali najhoršie. Stále je však priestor na zlepšovanie a zimná prestávka je dosť dlhá. S rokom 2016 sme maximálne spokojní. Radosť máme aj z našich mládežníkov. Dorastenci sú na druhom mieste a z toho kádra pravidelne dodávame do áčka troch – štyroch hráčov. Verím, že o budúcnosť futbalu je v Kluknave postarané,“ dodal Ján Richnavský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Traja poslední sú zo Spiša, nováčik medzi nimi nie je