Tótha povýšili, je z neho nadporučík

Matej Tóth s ocenením od ministra obrany Gajdoša.
Matej Tóth s ocenením od ministra obrany Gajdoša. (Autor: TASR)
TASR|19. sep 2016 o 14:12

Zlatého medailistu z Ria ocenil minister obrany.

BRATISLAVA. Minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš odmenil členov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica za reprezentáciu na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Minister Gajdoš na slávnosť prišiel na elektrickej dvojkolke segway, z ktorej sa stalo napokon jedno z prekvapení pre olympijského víťaza v chôdzi Mateja Tótha.

Gajdoš: Tóth je príkladom bojovníka

"Matej mal na začiatku určité zdravotné problémy. Viem, že to bolo plné sebazaprenia, útrap a problémov, ktoré boli s tým spojené ešte pred vycestovaním na olympijské hry. Som nesmierne rád, že to nakoniec takto dopadlo. Mateja si o to viacej vážim, že je to príklad človeka, profesionálneho vojaka, bojovníka športovca, ktorý do toho vložil celé srdce. Som presvedčený o tom, že je príkladom nielen pre občanov Slovenskej republiky, ale určite aj pre našich vojakov," vyjadril sa minister obrany.

Okrem toho odmenil Tótha povýšením na vedúceho staršieho dôstojníka, zapožičaním hodnosti nadporučík a špeciálnymi vojenskými teniskami.

Tóth vybojoval 22. medailu pre Duklu 

"Darček poteší, je milý a úsmevný, ale to povýšenie je pre mňa veľká česť a podstatná záležitosť. Samozrejme, ide aj o sociálne zabezpečenie, plat, ale hlavne o tú vojenskú česť. Môžem prešívať strieborné gombíky na dôstojnícku hodnosť," povedal Tóth.

Úspešným reprezentantom odovzdal minister aj pamätné plakety a bližšie nešpecifikovaný finančný bonus.

K úspešnej spolupráci VSČ Dukla Banská Bystrica a ministerstva obrany sa vyjadril aj prezident Dukly Richard Galovič: "Zlatá medaila je splnením sna pre celú generáciu našich športovcov. Maťova medaila je 22 medailou v histórii Dukly, čo len potvrdzuje to, že práve naša Dukla je nosným pilierom športovej reprezentácie našej krajiny."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Tótha povýšili, je z neho nadporučík