Toronto sa v septembri vydá na európske turné do Štokholmu a Helsínk

TASR|17. feb 2003 o 17:40

Toronto 17. februára (TASR) - Vedenie zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA v pondelok oznámilo, že hokejový klub Toronto Maple Leafs absolvuje v ...

Toronto 17. februára (TASR) - Vedenie zámorskej NHL a hráčskej asociácie NHLPA v pondelok oznámilo, že hokejový klub Toronto Maple Leafs absolvuje v rámci špeciálneho programu NHL Challenge 2003 európske turné vo Švédsku a Fínsku v termíne 12. - 18. septembra. Tento program realizuje NHL už po tretí raz, v minulosti na ňom participovali kluby Vancouver Canucks a Colorado Avalanche.

Toronto absolvuje na turné štvordňový tréningový kemp v Štokholme (Hovet Arena) a odohrá tri stretnutia so špičkovými európskymi hokejovými klubmi. Po kempe sa presunie do Helsínk, kde 16. septembra odohrá v Hartwall Arena stretnutie proti Jokeritu, ktoré bude prvým zápasom klubu NHL vo Fínsku od turné Winnipegu Jets v roku 1994. Potom sa javorové listy vrátia opäť do Švédska, kde ich čaká jeden tréning a 17. septembra zápas proti bývalému klubu ich kapitána Matsa Sundina Djurgaardenu v Globe Arene. O dva dni neskôr odohrá Toronto súboj s úradujúcim švédskym majstrom Färjestadom.

"Je to možnosť opäť predstaviť tím NHL pred širokým medzinárodným publikom. Naši hráči sa tešia, že budú môcť ukázať svoje kvality aj hokejovým fanúšikom mimo Severnej Ameriky," povedal riaditeľ NHLPA Ted Saskin. Stretnutia povedú delegovaní arbitri z NHL a hrať sa bude rovnako podľa pravidiel platných na klziskách NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto sa v septembri vydá na európske turné do Štokholmu a Helsínk