Toporec za štyri minúty knokautoval Beľanov

Dvojgólový. Bednarčík sa výraznou mierou podpísal pod triumf Toporca.
Dvojgólový. Bednarčík sa výraznou mierou podpísal pod triumf Toporca. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|13. apr 2015 o 00:00

V piatoligovom súboji hostia tromi gólmi v rozpätí štyroch minút otočili derby v Spišskej Belej.

Málo vídaný husársky kúsok sa podaril futbalistom TJ Toporec. Otrasený domáci favorit už na to nedokázal odpovedať a svojmu súperovi podľahol 1:3.

SPIŠSKÁ BELÁ. Na umelej tráve v Spišskej Belej to pritom dlho vyzeralo na bezgólovú remízu.

Tento stav platil ešte aj v 63. minúte. Potom sa ale začali diať veci.

Všetko to odštartoval domáci Matúš Heutschy, ktorý dostal Beľanov do vedenia. Hostia však nezložili zbrane a za štyri minúty otočili skóre.

V 68. minúte potrestal zaváhanie domáceho brankára Lukáš Bednarčík a vyrovnal. V 71. minúte si ukážkového vlastenca vsietil Marek Siska a Toporec vyhrával.

Hosťujúci útočník Bednarčík kul železo ešte za horúca a už o minútu nato pridal i tretiu gólovú poistku. Zaskočení Beľania sa už z týchto úderov nespamätali a tak vyšli bodovo naprázdno.

Hrubé chyby rozhodli

„Bol to z našej strany bezduchý výkon, bez srdiečka. Spravili sme hrubé chyby, ktoré by sa stávať nemali a tie rozhodli o celom zápase. Je to derby a už pred zápasom som hráčov v kabíne upozorňoval na to, že súper bude hrýzť, pokiaľ bude pre neho priaznivý výsledok. Presne sa to potvrdilo. Je to pre mňa veľké sklamanie. Je to v hlavách hráčov, ktorí sú na ihrisku. Určite mám na tom nejaký podiel aj ja,“ sklamane konštatoval tréner MŠK Slavoj Spišská Belá Miroslav Barnáš.

Ukázali bojovnosť i nasadenie

Naopak, veľká radosť zavládla v hosťujúcom tábore. Predposledný celok tabuľky ukázal na ihrisku viac chcenia i srdca a zaslúžene získal tri body.

„Je to pre nás cenné víťazstvo. Hráči ukázali bojovnosť, nasadenie. Aj keď sme boli trochu pod tlakom, v druhom polčase sa zlepšila naša hra v strede zálohy. Spresnili sme prihrávku, vďaka čomu sme si vytvorili viac šancí. Myslím si, že naše víťazstvo je zaslúžené. Po chybách padajú góly, čo sme dnes využili. Sme šťastní, že sme vyhrali v tomto prestížnom derby,“ uviedol tréner TJ Toporec Rudolf Dragošek.

Narodeninový darček

Presne v deň zápasu oslávil kouč Toporca 71. narodeniny. Jeho mužstvo mu pripravilo pekný darček.

„Chlapcom som sa za to hneď po zápase v šatni poďakoval. Bolo to slušné derby,“ dodal Dragošek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Toporec za štyri minúty knokautoval Beľanov