Tomáš Urban: Oplatili sme prehru

Tomáš Urban. V súboji so Švédskom zaznamenal dva góly.
Tomáš Urban. V súboji so Švédskom zaznamenal dva góly. (Autor: sita)
Sportnet|11. mar 2011 o 00:00

Zrejme málokto veril, že po debakli na majstrovstvách sveta vo Švédsku s domácou reprezentáciou o šestnásť gólov dokážu slovenskí reprezentanti zdolať štvrtý najlepší celok sveta.

Stalo sa! Zverenci trénera Zoltána Heistera sa vypli k veľmi dobrému a kolektívnemu výkonu a zaslúžene zdolali Švédsko v domácom prostredí v 4. kvalifikačnej skupine o postup na majstrovstvá Európy 2012 rozdielom dvoch gólov 23:21.

KOŠICE. Senzačné víťazstvo nad favorizovaným Švédskom letí do sveta a má pre našich hráčov veľkú cenu, keď si pootvorili dvere na európsky šampionát v Srbsku.

V našom tíme nastúpilo niekoľko nových hráčov, avšak na súhre dvojíc či trojíc to nebolo badať. Všetci na palubovke dreli, a hoci to nebol zápas bohatý na góly, preto po záverečnom hvizde bol o to radostnejší pohľad na svetelnú tabuľu a výsledok, ktorý hovoril v náš prospech.

"V juniorskej reprezentácii som hrával s Guzym i Rábekom a myslím si, že veľmi dobre doplnili aj seniorský káder," hovorí Tomáš Urban.

Vychádzalo takmer všetko

Vo vynikajúcej atmosfére naši hrali s veľkým nasadením. Už tradične oporou v bránke bol Štochlom, ktorého zákroky posúvali našich bližšie a bližšie k víťazstvu. Našim vychádzalo na palubovke takmer všetko, čo potvrdil aj posledný gól Volenticsa, ktorého ideálne uvoľnil na šestke skúsený Rado Antl.

Rešpekt zo severanov bol, ale rýchlo sa stratil, a počas zápasu sme diktovali tempo a súper musel doťahovať. "Po debakli na svetovom šampionáte s týmto súperom sme chceli doma uhrať čo najlepší výsledok. Chceli sme im oplatiť tú prehru. Kým vtedy sme nezvládli druhý polčas, teraz sme boli lepší a vyhrali sme ho. Hralo sa vo vysokom tempe, duelu nechýbal potrebný náboj a skončil sa pre nás víťazstvom. Nič lepšie sme si nemohli želať," povedal krídelník maďarského celku Tatabánya KC Tomáš Urban.

Napínavý záver, keď sme vyhrávali o gól, sledoval z lavičky. "Boli to náročné záverečné sekundy, ale zvládli sme ich. Pár minút pred koncom som dostal dvojminútový trest a tréner urobil striedanie. Na ihrisko prišiel Volentics a nakoniec aj dal rozhodujúci gól a pečatil výsledok tohto zápasu."

Po troch zápasoch má naša reprezentácia plný počet bodov a takmer zaistený postup do Srbska. "Pred nami sú ešte tri zápasy, ale v nich už môžeme hrať pokojnejšie a uvoľnenejšie. Stredajšia výhra je vynikajúca, veď Švédsko má veľmi silný mančaft, čo potvrdili aj na majstrovstvách sveta. Teraz nás čaká odveta na ich pôde a iste bude náročná. Pre zmenu budú mať oni domáce prostredie a divácku kulisu na svojej strane. Domnievam sa, že aj v odvete máme šancu na úspech. Musíme však vychádzať zo zabezpečenej obrany a snažiť sa eliminovať silu ich protiútokov. Pokiaľ v bránke Rišo zachytá tak ako v domácom stretnutí a my dodržíme to, čo si povieme v kabíne, môžeme bodovať aj vo Švédsku," hovorí T. Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomáš Urban: Oplatili sme prehru