Tomáš Halász nemal pocit, že je len do počtu

Košickí gólmani. Natešení Tomáš Halász a Július Hudáček po víťaznej sérii so Slovanom.
Košickí gólmani. Natešení Tomáš Halász a Július Hudáček po víťaznej sérii so Slovanom. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|28. apr 2010 o 00:00

Má len 19 rokov a už sa môže popýšiť majstrovským titulom. Brankárska dvojka HC Košice Tomáš Halász kryla zo striedačky chrbát jednotke Júliusovi Hudáčkovi. V tomto ročníku extraligy mal Tomáš síce len deväť štartov, ale aj tak bol po sezóne, v ktorej oce

liari zdolali vo finále belasých 4:2 na zápas, veľmi spokojný.

KOŠICE. V čase, keď bol Julo Hudáček zranený, odchytal štyri zápasy. Okrem toho v dvoch naskočil na pár minút z lavičky a tri stretnutia bol v bránke v drese reprezentačnej dvadsiatky ešte pred decembrovým svetovým šampionátom v zámorí. Pri Hudáčkovi či Lašákovi, ktorý bol v Košiciach na pár týždňov pred odchodom do KHL, to Tomáš Halász nemal ľahké.

Do Bratislavy študovať nešiel

"Pred sezónou som bol v pozícii tretieho brankára. Myslel som si, že pôjdem študovať do Bratislavy, kde ma prijali na školu. Ale v lete sa zranil Julo Hudáček, dva prípravné zápasy nevyšli Dominikovi Pecovi a ja som sa chytil na turnaji v Trenčíne. Potom som doma odchytal aj Cassovia Hockey Cup a všetko sa to otočilo o 180 stupňov. Sezónu predtým som nemal dobrú, ale nakoniec sa mi podarilo uchytiť sa medzi mužmi," rozhovoril sa gólman, ktorý je ešte o dva roky mladší ako Hudáček. Prehodnotil aj svoje študijné plány, ostal v Košiciach. "Prijali ma síce v Bratislave na právnickú fakultu, ale rozhodol som sa ostať doma, s tým, že som požiadal o doklad. Chcem sa tento rok pripraviť tak, aby som mohol právo študovať v Košiciach."

Všetko sa obrátilo k dobrému

Napriek tomu, že toho veľa v extralige neodchytal, pomohol však farme v Bardejove, Tomáš bol po sezóne veľmi spokojný. "Dostal som sa na svetový šampionát dvadsaťročných, z pozície trojky sa prepracoval na jednotku, turnaj som dochytal ja. Mal som extraligové štarty, takže všetko sa v mojom prípade obrátilo k dobrému. Boli chvíle, keď výsledky neprichádzali a ja som možno čakal, že pôjdem do bránky. Ale zase Julo chytal veľmi dobre. Bol našou veľkou oporou," povedal Tomáš Halász na adresu spoluhráča a kamaráta.

Má 19 a už má titul

Julo Tomáša do bránky v play-off nepustil. Halászovi to však neprekážalo, veď aj vďaka skvelému brankárovi sú Košičania na vrchole. "Mám 19 a mám titul. Julo po svojom prvom majstrovskom zlate poznamenal, že je mladučký a už má to, čoho sa veľa hráčov ani nikdy nemusí dočkať. Taký Arne Kroták, rekordér v počte gólov nikdy nebol majstrom. Na striedanie Jula počas play-off nebol jediný ani najmenší dôvod, tak fantasticky Hudy chytal. A keď bolo po všetkom, nemal som pocit, že som bol len do počtu. Veľmi ma povzbudil kapitán Peťo Bartoš, po sezóne mi povedal, ako veľmi sa mu páči môj prístup k tréningu, ako na ňom makám a že aj keby som šiel do bránky, tak by sa vôbec nebál."

Julo mal byť aspoň v kempe

Brankár Július Hudáček nie je v reprezentácii, pozvánku dostal Branislav Konrád zo Slovana Bratislava. Keď sa to Julov spoluhráč Tomáš Halász dozvedel, tak tej správe nechcel veriť. "Je to nepochopiteľné. Konrád mal super sezónu, ale ja som Hudáčka v takej forme, ako je dnes, nevidel chytať nikdy a to ho poznám od dorasteneckých čias. Mal fazónu na to, aby som zavolali aspoň do prípravy. Veď to on vychytal v Košiciach už druhý titul. Držal nás, hráči Slovana boli z neho hotoví, nerozumiem tomu, že ho aspoň do kempu nezavolali," veľmi sa Tomáš Halász čudoval rozhodnutiu kompetentných.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tomáš Halász nemal pocit, že je len do počtu