Chýbajú mu spoluhráči a tréningy. V lockdowne kreslí svoje futbalové vzory

(Autor: MB)
Ivan Mriška|11. jan 2021 o 18:15

Tomáš Blecha hráva za tím MFK Záhorská Bystrica U10.

ZÁHORSKÁ BYSTRICA. Futbalové súťaže a tréningy dostali pre šíriaci sa koronavírus opäť stopku. Namiesto ihrísk trávia mladí futbalisti svoj čas zavretí doma.

Nepríjemnú situáciu zvláda ťažko aj talentovaný Tomáš Blecha z MFK Záhorská Bystrica, behanie po zelenom trávniku sa snaží kompenzovať kreslením.

„Spoluhráči, tréningy a zápasy mi už veľmi chýbajú. Kopem si aspoň s mamou a ocinom na dvore, hráme na malé bránky,“ prezradil osemročný Tomáš Blecha.

Futbal miluje

Jeho obľúbenými hráčmi sú Ronaldo, Messi, Modrič, Hamšík, Salah, Lewandowski, Rodák a Neymar.

„Futbal milujem. Keďže nemôžeme hrať, aspoň sa naň pozerám v televízore. Kreslím si tiež futbalistov a logá tímov, ktoré mám najradšej,“ dodal.

Okrem futbalu sa pasívne venuje hokejbalu a rád jazdí na korčuliach.

„Keď prší, na chodbe trénujem prihrávky. Do lopty kopem nonstop, mama sa už na mňa hnevá. Vraví, že mi loptu vyhodí von oknom,“ smeje sa.

V cieľoch má malý futbalista jasno.

„Chcem hrať za Barcelonu,“ prezradil stredný obranca, ktorého snom je dávať góly.

„Trénerka ma vždy posiela dozadu, ale verím, že sa prepracujem do útoku,“ dodal.

Nemal talent, pomohla drina

Podľa maminy mal Tomáš vlohy najmä na umeleckú činnosť, poctivou prácou však ukázal, že z neho môže byť výborný futbalista.

„Ja aj manžel sme hrávali. Keď mal syn päť rokov, veľmi sme v ňom futbalistu nevideli. Hovorili sme, že bude umelec. Za rok ho to však tak chytilo, že sa poriadne zlepšil. Pracuje na sebe a futbalovo mu to myslí.

Nebol talent od prvej chvíle, ale presvedčil svojim prístupom, dravosťou a láskou k futbalu. Prekvapil nás. Nikdy sme ho hrať nenútili, vybral si futbal sám. A možno sa to časom ukáže ako správne. Držíme mu palce, nejaké gény určite zdedil,“ uzavrela Monika Blechová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chýbajú mu spoluhráči a tréningy. V lockdowne kreslí svoje futbalové vzory