Tofiloski o kvalitách presviedča prístupom k tréningom

Darko Tofiloski. Žiari v bráne MFK.
Darko Tofiloski. Žiari v bráne MFK. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|2. mar 2011 o 00:00

V košickom Čermeli stále rezonuje skvelý výkon brankára MFK Darka Tofiloského, ktorý vychytal žlto-modrým cennú remízu na dubnickom trávniku.

Dvadsaťpäťročný Macedónčan svojimi zákrokmi privádzal domácich útočníkov do zúfalstva a po zápase priznal, že to bolo jeho životné predstavenie medzi troma žrďami.

KOŠICE. Slovami chvály na adresu opory MFK nešetril ani tréner brankárov Stanislav Seman. Darko ho o svojich kvalitách presviedča na každom tréningu.

"Vôbec ma svojím výkonom v Dubnici neprekvapil. Na základe toho, čo som videl z jeho strany na tréningoch, som vedel, že bude dobre chytať, že je to veľmi dobrý brankár, čo už neraz dokázal. Ako trénera brankárov ma teší, že Darko je vo forme, no na druhej strane som dosť sklamaný z toho, že musel v Dubnici toľkokrát zasahovať, že jeho spoluhráči púšťali Dubničanov do toľkých šancí. To nie je dobrá vizitka defenzívnej činnosti nášho mužstva. Chlapci ho mohli trošku šetriť..."

Asi to bola dobrá trefa do prestupového terča, keď sa tu vlani v lete macedónsky reprezentant objavil. "Predtým som ho vôbec nepoznal, ale ako vravím, podľa jeho prístupu k tréningom som bol presvedčený o jeho kvalitách, videl som, že vie chytať, o čom presvedčil už v zápasoch jesennej časti ligy."

Stopercentný nie je nikto

Prirodzene, o slabinách sa z taktických dôvodov nehovorí, ale v čom Darko vyniká? "Má veľmi dobré reflexy, je výborný na čiare, rýchly, výbušný," konštatuje zlatý olympionik z Moskvy a držiteľ bronzu z majstrovstiev Európy 1980.

"Nedá sa o ňom povedať, že by mal nejakú výraznú slabinu, nič také uňho nie je očividné. Ani on však nie je stopercentne komplexný brankár, lebo nemá všetky atribúty vyrovnané. Ale stopercentný nie je žiaden brankár, takého nepoznám. Aj povahovo je to veľmi dobrý chlapec, skromný, výborne sa mi s ním pracuje. Výchádzam s ním veľmi dobre, a myslím, že je to obojstranné. Som s ním spokojný po každej stránke, i on so mnou. Aspoň nedáva najavo, že by nebol," usmieva sa S. Seman. "Mám k nemu veľkú dôveru, a mám pocit, že aj on ku mne."

Repiský má ešte čas

Pre Stanislava Semana je radosť pracovať s takým brankárskym tímom, aký v súčasnosti figuruje na súpiske MFK. Aj Tofiloského náhradník a adept na dres reprezentačnej 21-ky Roland Repiský môže čoskoro vystrčiť rožky, aj keď v tejto sezóne mu na to macedónsky legionár asi nedá veľa príležitostí.

"Ťažko povedať, či sa Repa na jar objaví v bráne v ligovom zápase, keď bude Darko chytať tak, ako doteraz," vraví Seman. "Momentálne sme v takej situácii, že bojujeme o záchranu, ešte sme nezažehnali obavy z vypadnutia, takže by bolo asi veľké riziko postaviť do brány Repiského. Asi nie je vhodná príležitosť na to, aby Repiský naskočil do zápasu v základnej zostave. Myslím, že na to ešte má čas."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tofiloski o kvalitách presviedča prístupom k tréningom