Do MS prvýkrát zasiahli aj Slováci, v tímovej súťaži sa im nedarilo

Slovenskí lyžiari Adam Žampa a Petra Hromcová počas tímových paralelných pretekov na MS 2023.
Slovenskí lyžiari Adam Žampa a Petra Hromcová počas tímových paralelných pretekov na MS 2023. (Zdroj: TASR, Autor: TASR/AP)
TASR|14. feb 2023 o 12:55

Proti Francúzsku nezískali ani jeden bod.

MS v zjazdovom lyžovaní 2023 - tímová súťaž

Francúzsko - Slovensko 4:0

  • Clara Direzová - Petra Hromcová (+0,94)
  • Léo Anguenot - Adam Žampa (+0,60)
  • Coralie Frasse-Sombetová - Rebeka Jančová (+0,25)
  • Alban Elezi Cannaferina - Martin Hyška (nedokončil)

COURCHEVEL/MERIBEL. Slovenskí lyžiari vypadli v tímových paralelných pretekoch na majstrovstvách sveta v Courchevel/Meribel v úvodnom kole. V utorok nestačili na domácich Francúzov, s ktorými prehrali v osemfinále 0:4.

Najbližšie k víťazstvu vo svojej jazde bola spomedzi štyroch slovenských reprezentantov Rebeka Jančová, ktorá išla v červenej dráhe. Za svojou súperkou Coralie Frasse-Sombetovou napokon zaostala o 25 stotín sekundy.

Petra Hromcová predtým prehrala súboj s Clarou Direzovou a Adam Žampa stratil šesť desatín na Lea Anguenota, ktorý dosiahol jeden z najlepších časov v osemfinále. Na záver Martin Hyška nedokončil svoju jazdu po páde.

"Veľmi som sa tešila na moment, keď sa budem môcť spustiť zo štartu a bojovať za Slovensko. Snažila som sa ísť naplno, vtedy sa skrátka robia chyby.

Jednu chybu som urobila pred cieľom pri nájazde z roviny do záverečného hangu a jednu už na začiatku. Po nej som sa snažila opäť skoncentrovať a čo najviac zrýchľovať, bohužiaľ, ušlo mi to. To je šport," povedala pre JOJ Šport Jančová.

VIDEO: Súboj Slovenska proti Francúzsku v tímovej súťaži na MS

V štartovej listine figurovalo dokopy 16 tímov, každá krajina mohla nominovať dvoch mužov a dve ženy, plus jedného náhradníka z každého pohlavia.

Sily si zmeralo osem dvojíc a ďalej sa pokračovalo vyraďovacím systémom. Každý súboj sa skladal zo štyroch bodovaných jázd, v prípade nerozhodného výsledku rozhodoval súčet lepšieho z mužských a lepšieho zo ženských časov.

Bolo to zároveň prvé vystúpenie Slovenska na šampionáte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Do MS prvýkrát zasiahli aj Slováci, v tímovej súťaži sa im nedarilo