Theo Fleury v Calgary skončil

SITA|25. sep 2009 o 22:09

Zdá sa, že pokus Theorena Fleuryho o návrat do kolotoča kanadsko-americkej hokejovej NHL stroskotal.

CALGARY. Zdá sa, že pokus Theorena Fleuryho o návrat do kolotoča kanadsko-americkej hokejovej NHL stroskotal, v piatok ho klub Calgary Flames uvoľnil z predsezónneho prípravného kempu.

Fleury sa má k svojej ďalšej hokejovej budúcnosti vyjadriť v pondelok.

Štyridsaťjedenročný rodák z Oxbow sa naposledy ukázal v profilige v sezóne 2002/03 ako hráč Chicaga. Následne ho na neurčito suspendovali a podrobil sa protialkoholickému liečeniu. Medzičasom hral chvíľu v Európe i v nižších zámorských súťažiach.

V priebehu septembra sa Fleury stretol s predstaviteľmi NHL a tí mu oznámili, že sa môže vrátiť do súťaže, v ktorej pôsobil od roku 1988 a hneď vo svojej nováčikovskej sezóne získal Stanleyho pohár práve s Calgary.

V roku 2002 si vybojoval s národným tímom zlato na zimných olympijských hrách v Salt Lake City. V NHL hrával okrem Calgary a Chicaga aj v Colorade a New York Rangers. Počas kariéry mal viackrát problémy s alkoholom.

Fleury odohral za Calgary štyri prípravné stretnutia s bilanciou 1+3 a navyše v jednom meraní síl premenil rozhodujúci samostatný nájazd, napokon to však na vybojovanie si miestenky v kádri "plameňov" nestačilo.

"Som presvedčený, že Theo si počínal vynikajúco s ohľadom na všetky faktory, vrátane jeho veku, dĺžky pauzy od hokeja a zmeny životného štýlu. Nie je to iba hokejový, ale aj životný príbeh. S Theorenom sme mali dohodu, že by mal byť jedným z našich šiestich najlepších krídelníkov, nikdy sme nemali v pláne preradiť ho do AHL," nechal sa počuť generálny manažér Calgary Darryl Sutter.

"Už dávnejšie som povedal, že bez ohľadu na výsledok to pre mňa bude úspech. V priebehu najbližších dní chcem vyhodnotiť celú skúsenosť a po konzultácii s rodinou sa rozhodnem o ďalších krokoch. Som nesmierne vďačný Darrylovi a celej organizácii Flames za poskytnutú príležitosť," vyhlásil samotný Fleury.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Theo Fleury v Calgary skončil