Tesne pred extraligou sa Michal Grman vrátil do zostavy majstra

Sportnet|7. sep 2009 o 00:00

Košickí hokejisti v extraligovej generálke podľahli Banskej Bystrici 2:3 po samostatných nájazdoch. Tesne pred piatkovým štartom najvyššej súťaže sa do zostavy majstra vrátili dvaja maródi.

Po mesiaci chytal brankár Július Hudáček a vôbec po prvý raz v príprave si zahral obranca Michal Grman.

KOŠICE. Oceliari prehrali s Banskou Bystricou po samostatných nájazdoch 2:3, keď o presné zásahy sa postarali kapitán Juraj Faith a obranca Ján Tabaček. Do zraneniami zdecimovanej defenzívy HC sa vrátil v poslednej hernej previerke do zostavy Michal Grman. Spomínaný zadák ešte v máji počas tréningu spadol z bicykla tak nešťastne, že musel podstúpiť dve operácie ramena. Tréneri sa ho rozhodli otestovať až v ostatnom prípravnom stretnutí.

"Nastúpil som po boku Radka Deyla, takto sme spolu trénovali dva dni pred zápasom. Po takom dlhom čase to bol dosť ťažký návrat. V závere zápasu som to cítil. Predsa len, chýbala mi zápasová prax, tú na tréningoch nenaberiete," rozhovoril sa obranca, ktorý v uplynulej sezóne v Košiciach hosťoval, teraz do tímu HC prestúpil z Liptovského Mikuláša.

Aj keď Grman s mužstvom trénoval na ľade niekoľko týždňov, na zápasy nenastupoval. "Myslel som si, že už na Cassovia Hockey Cupe by som to mohol skúsiť, ale po dohode s trénermi, lekármi a vedením sme návrat posunuli až k stretnutiu v Banskej Bystrici. Dúfam, že sa do toho čím skôr dostanem, veď sezóna sa už začína a my máme stále v obrane dosť maródov."

Verím, že kvótu sme vyčerpali

Zaujímavé bude sledovať, ako sa obhajca titulu vyrovná v prvých kolách so zranenými bekmi. V príprave tak dostávali šancu mladí hráči. "Treba veriť, že to pôjde. Rovnako, že chlapci sa dajú čím skôr dokopy. Nestáva sa, aby mal jeden tím súčasne toľko zranených obrancov. U nás to prišlo v príprave, pevne však verím, že sme si tú kvótu vyčerpali a počas sezóny už problémy nebudú."

Košičania sa hotovali na víťaznú extraligovú generálku. Pod Urpínom síce nevyhrali, ale Michal z toho vedu nerobil. "Isteže úspešný výsledok pred vstupom do súťaže pomôže, ale ani takto to nie je zlé. Banská Bystrica je kvalitný súper. Dobrou hrou to potvrdila už v minulej sezóne. Teraz získala ďalších hráčov, mužstvá si spod Urpína ľahko voziť nebudú."

Na úvod doma so Žilinou

V 1. kole privítajú oceliari v piatok v Steel Aréne Žilinu. V jej radoch je viacero niekdajších hráčov Košíc, v lete sa do Žiliny vrátil aj brankár Miroslav Lipovský či útočník Gabriel Spilar. "Bude to zaujímavý zápas. Žilinu som síce hrať nevidel, ale viem, aký má káder, že je tam pár hráčov, ktorí boli v minulosti v Košiciach. Je jasné, že sa v Steel Aréne budú chcieť ukázať. No my chceme vstúpiť do extraligy jednoznačne víťazne, chceme, aby sa ľudia hokejom bavili, aspoň tak ako v poslednej sezóne," dodal Michal Grman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tesne pred extraligou sa Michal Grman vrátil do zostavy majstra