Tento týždeň doma už po tretí raz

Zajtra duel so Žilinou. Hokejistov Košíc čaká ďalšie vystúpenie v Steel Aréne.
Zajtra duel so Žilinou. Hokejistov Košíc čaká ďalšie vystúpenie v Steel Aréne. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|18. feb 2012 o 00:00

Hokejová extraliga pokračuje zajtra stretnutiami 49. kola. Košičania si opäť užijú domáceho prostredia. Tento týždeň sa predstavia v Steel Aréne po tretí raz.

Po vystúpeniach so Zvolenom a Slovanom čaká v nedeľu o 17. hodine oceliarov duel so Žilinou. Oba celky potrebujú body ako soľ. Majster pomýšľa na prvé miesto po základnej časti a vlci bojujú o čo najlepšiu pozíciu pred play-off.

KOŠICE. Ešte šesť kôl ostáva do konca dlhodobej časti najvyššej súťaže v hokeji. Boj o pozície, prípadne samotnú účasť v play-off vrcholí. Týka sa to aj obhajcu titulu z Košíc, ktorý netajil zámer ísť do vyraďovacích bojov z najvýhodnejšieho miesta. Pred oceliarmi v poradí tretie tohtotýždňové domáce vystúpenie. Zajtra o 17. hodine sa stretnú so Žilinou.

Štyri víťazstvá, jedna prehra

V tomto ročníku extraligy sa hokejisti HC Košice a Žiliny stretli už päťkrát. Oceliari vyhrali u súpera dvakrát 4:1 a raz prehrali 1:3. Doma zdolal majster vlkov 2:1 a 6:1. Zajtra nastúpia tieto tímy proti sebe po šiesty raz. Vzhľadom na postavenie mužstiev aj doterajšie vzájomné zápasy je favorit nedeľňajšieho večera jasný. Kuriózne je, že celok, ktorý doposiaľ prehral strelil iba jediný gól.

Lídrami Sivák s Hunovcami

Lídrami v žilinskom drese sú Peter Sivák a bratia Róbert a Richard Hunovci. Sú jasne najproduktívnejšími hráčmi MsHK Žilina. Nazbierali spolu 116 kanadských bodov, nastrieľali 54 gólov. Predovšetkým od ich výkonu závisia výsledky mužstva vedeného trénerom Milanom Jančuškom. Ten sa okrem toho spolieha na brankára Mareka Laca, ktorý bol oporou už v nejednom zápase.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tento týždeň doma už po tretí raz