Tenisový challenger v Poprade vyhral Argentínčan Zeballos

Dvaja najlepší. Rakúšan Melzer a Argentínčan Zeballos.
Dvaja najlepší. Rakúšan Melzer a Argentínčan Zeballos. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|21. jún 2016 o 00:00

Vo štvorhre triumfoval uruguajsko-kazašský pár Ariel Behar, Andrej Golubev.

Argentínsky tenista Horacio Zeballos zvíťazil vo finálovom súboji challengerového turnaja v Poprade. Zdolal v ňom Rakúšana Geralda Melzera 2:0 na sety. Vo štvorhre triumfoval uruguajsko-kazašský pár Ariel Behar, Andrej Golubev, ktorý vo finále porazil slovensko-českú dvojicu Andrej Martin, Lukáš Dlouhý 2:1.

POPRAD. Finálový duel dvoch ľavákov lepšie zvládol druhý nasadený Argentínčan Zeballos. Hneď v úvodnej hre síce prehral svoje podanie, no potom už na antukovom dvorci dominoval.

Svojho súpera prevýšil variabilnou, technickou hrou s presnými, razantnými údermi. Po 93 minútach premenil šiesty mečbal a zaslúžene získal prémiu 6 150 eur a 
90 bodov do rebríčka ATP.

„Som veľmi šťastný, odohral som dobré finále i celý turnaj. Cítil som sa tu výborne, všetko mi vyhovovalo, aj preto som hral tak dobre. Nebol som na Slovensku po prvý raz, hral som aj na turnajoch v Bratislave a Trnave. Ľudia sú tu veľmi priateľskí, rád sa do Popradu vrátim aj o rok,“ povedal po finálovom víťazstve Horacio Zeballos.

Martin: Doma hrám vždy najradšej

Zo slovenských tenistov sa v Poprade najviac darilo Andrejovi Martinovi. V dvojhre sa prebojoval do semifinále, v ktorom podľahol neskoršiemu víťazovi turnaja, vo štvorhre spoločne s Čechom Lukášom Dlouhým prehrali až vo finále.

„Vo finále sme určite narazili na najsilnejších súperov na tomto turnaji. Nehralo sa mi dobre, bol som stuhnutý, nebol som v rytme. V druhom sete sme sa zlepšili, super tajbrejk však lepšie zvládli naši súperi a zaslúžene vyhrali. Dúfam, že takýchto turnajov bude na Slovensku čo najviac. Doma hrám vždy najradšej, je to niečo špecifické. Momentálne som trochu sklamaný, keďže sme vo finále prehrali, no celkovo to na tomto turnaji nebolo z mojej strany najhoršie,“ skonštatoval slovenský daviscupový reprezentant Andrej Martin.

Poprad-Tatry ATP Challenger Tour 2016 sa vydaril po všetkých stránkach. Po dvanástich ročníkoch v Košiciach sa po druhý raz uskutočnil v Poprade.

„Turnaj sme mali vynikajúco obsadený, dvaja hráči boli z prvej svetovej stovky, jeden z päťdesiatky. Bol to tenis na vrcholnej úrovni. Veľké plus bolo, že sme mali početné zastúpenie našich hráčov. Dvaja sa prebojovali do semifinále dvojhry, účasť sme mali aj vo finále štvorhry. Teší ma aj to, že v porovnaní s vlaňajškom sa zvýšila kvalita kurtov. Samozrejme, stále je čo zlepšovať,“ bilancoval riaditeľ turnaja Miloslav Mečíř.

Finálové výsledky – dvojhra: Horacio Zeballos (2-Arg.) – Gerald Melzer (6-Rak.) 6:3, 6:4, štvorhra: Ariel Behar / Andrej Golubev (4-Urug. / Kaz.) – Andrej Martin / Lukáš Dlouhý (SR / ČR) 6:2, 5:7, 10:5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tenisový challenger v Poprade vyhral Argentínčan Zeballos